KOME SMETA FARMA MAGARACA U DANILOVGRADU: Lokalne vlasti ne žele da je obiđu
Foto: Vijesti/Boris Pejović

Stekli svetsku slavu

KOME SMETA FARMA MAGARACA U DANILOVGRADU: Lokalne vlasti ne žele da je obiđu

Crna Gora -

Darko Saveljić, vlasnik Farme magaraca Martinići, pozvao je gradonačelnika Danilovgrada, Branislava Đuranovića, da poseti farmu koja će 26. aprila obeležiti dve godine postojanja.

Kako je naveo, farmu je za dve godine posetilo više od 26 hilada ljudi, a farma je posvećena pomoći porodicama koje imaju decu sa problemom autizma, dok su drugima donirali značajne količine mleka.

"Na Farmi je tridesetak od ukupno oko 150 magaraca koliko procenjujemo da ih ima u celoj državi, zaštitili smo jednu od najugroženijih životinjskih vrsta od izumiranja", naglasio je u pozivu Đuranoviću.

Takođe, farmu su do sada više puta posetili predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, kao i mnogi ugledni naučnici iz države i inostranstva.

"Farma je u novembru 2016. godine doživela planetarnu slavu kada je preko servisa agencije Frans Pres za nju moglo da sazna tri milijarde ljudi iz više od pet hiljada medija a koja je prevedena na više od četrdeset jezika. Svi najpoznatiji svetski mediji objavili su priču o Farmi, uključujući i globalni pretraživač Jahu", kazao je Saveljić.

Priča o farmi je, nakon proglašenja nezavisnosti, bila planetarno najraširenija vest iz ove države.

"Mi smo uspeli bez ičije podrške, Farma je postala popularna, Farmu nedjeljom obiđe oko 200 posjetilaca a radnim danima organizovano, vrtići i škole, do 300 dece dnevno. Farma je postala kroz prodaju mleka samoodrživa. Za Danilovgrad i našu Farmu je čuo svet, imamo brojne najave stranih turista ovoga leta", poručio je gradonačelniku Danilovgrada.

Ipak, dodao je da farme nema na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Danilovgrada, kao ni već dve godine u biltenu koji izlazi povodom Dana Opštine Danilovgrad.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ONO KAD TI JE ORTAK MAGARAC! Ako niste znali šta znači PRAVO PRIJATELJSTVO - SADA ĆETE!

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track