LAŽNE PROROČICE PLJAČKALE PO BUDVI: Sarajke od lakovernih građana i turista otimale novac
Foto: Profimedia

Šou u Crnoj Gori

LAŽNE PROROČICE PLJAČKALE PO BUDVI: Sarajke od lakovernih građana i turista otimale novac

Crna Gora -

Crnogorska policija uhapsila Nadiu Omerović (27) i Andželinu Seferović (18) iz Sarajeva, koje se sumnjiče da su u Budvi opljačkale S.B. i iz njene kuće odnele 800 evra.

U crnogorskoj policiji kažu da je Seferovićeva rođena u Rimu, ali da već nekoliko godina boravi u Sarajevu. Tamo je, kako tvrde, upoznala Nadiu, sa kojom je doputovala u Budvu.

"Njih dve su se predstvaljale kao `proročice` i turistima, ali i meštanima uzimale novac, gatajući im u karte ili u dlan. Veoma su vešte u manipulacijama. Nadia se predstavljala kao vidovita i brzo je uspevala da opčini klijente, govoreći im ono što žele da čuju, dok je Andželina za to vreme pokušavala da ih opljačka", rekao je za podgoričke "Vijesti" izvor iz policije.

On je naveo da im je uigrana taktika pošla za rukom kada ih je u kuću pustila Budvanka kojoj su pokucale na vrata i ponudile svoje usluge.

"Čim su prešle prag, Nadia je `otvorila karte` i Budvanki pričala šta je u budućnosti očekuje, dok je Andželina vrebala trenutak nepažnje očarane domaćice. Dok je Budvanka netremice slušala šta joj gatara priča, Andželina je uspela da otvori fioku u dnevnoj sobi, gde je našla 800 evra. Spakovala je pozamašnu svotu novca u torbu i dala znak koleginici da je obavila posao. Nadia je ubrzo završila sa gatanjem i njih dve su otišle iz kuće", rekao je izvor iz policije.

Budvanka je posle nekoliko časova videla da nema novca i obavestila je policiju. Detaljno im je ispričala ceo događaj i opisala gatare.

Inspektori su nedaleko od Starog grada pronašli i priveli osumnjičene.

Državljanke BiH zatim su privedene zameniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji im je na teret stavio krivično delo krađa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track