MILO ĐUKANOVIĆ O ČLANSTVU CRNE GORE U ALIJANSI: Nezavisnost nam ne znači mnogo bez NATO
Foto: Fonet

Opravdanje

MILO ĐUKANOVIĆ O ČLANSTVU CRNE GORE U ALIJANSI: Nezavisnost nam ne znači mnogo bez NATO

Crna Gora -

Lider Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je odluka o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora, "od najvećeg istorijskog značaja" za tu državu.

Ta odluka, koja treba da bude doneta 28. aprila na Cetinju, biće u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i niko neće moći da je ospori, rekao je Đukanović, gostujući na crnogorskoj TV Prva, prenosi RTCG.

"Ubeđen sam da ni obnova nezavisnosti 2006. ne bi mnogo značila da nismo ostvarili članstvo u NATO.

Najbolji dokaz za to su susedne zemlje, koje nisu u stanju da definišu svoj strateški kurs razvoja'', rekao je Đukanović i dodao da je potpuno ispravna odluka da se o članstvu odluči u Skupštini, jer je to u skladu sa Ustavom.

"Građani su odlučili, tako da mislim da je bespotrebno snebivanje o tome koliko će poslanika biti u sali kada se o tome bude glasalo. Nema nikakve sumnje da će odluka biti donesena na validan način, znamo kako Skupština funkcioniše'', rekao je lider DPS-a.

Govoreći o delu opozicije, koja se zalaže protiv NATO, a za članstvo u EU, on je kazao da je to samo "nevešta kamuflaža antievropskog stava". On je dodao da pre svega misli na lidere "takozvane građanske opozicije"."Oni se opredeljuju ne za evropski, nego za ruski sistem vrednosti. Ja nemam nikakvih loših predrasuda prema Rusiji, naprotiv, ali nemam dilemu oko toga šta je uspešniji model'', rekao je Đukanović.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track