MILO POSLAO KOMUNALNU POLICIJU NA OPOZICIJU: Preti da će ukloniti šatore demonstranata
Foto: Profimedia

Pritisak

MILO POSLAO KOMUNALNU POLICIJU NA OPOZICIJU: Preti da će ukloniti šatore demonstranata

Crna Gora -
Predstavnici Demokratskog fronta ranije saopštili da ostaju ispred Skupštine Crne Gore dok Đukanović ne da ostavku

PODGORICA - Komunalna policija Podgorice zatražila je danas od organizatora protesta u glavnom gradu Crne Gore da do sutra ujutru uklone binu i šatore. Načelnik Komunalne policije Goran Janković rekao je da ako bine i šatori ne budu uklonjeni do 10.30 sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog da će to učiniti komunalna policija.

Predstavnici Demokratskog fronta (DF), organizatora protesta, ranije su više puta saopštili da će ostati na prostoru ispred zgrade Skupštine Crne Gore do ispunjenja glavnog zahteva - ostavke crnogorskog premijera Mila Đukanovića i Vlade Crne Gore.

Kao rokovi su pominjani "Nikoljdan" i "Djurdjevdan". Organizatori protesta su ranije, odlukom Gradske skupštine Podgorice, dobili dozvolu za postavljanje bine na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog do 3. oktobra.

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je danas da bi njegova vlada bila neozbiljna ako bi prihvatila ucene DF koji, kako je naveo, ima podršku svega šest odsto građana Crne Gore.

Predstavnik DF Predrag Bulatović je nakon toga poručio Đukanoviću da na protestu učestvuje 20 poslanika Skupštine Crne Gore, što je 30 odsto sastava državnog parlamenta. Kolegijum Skupštine danas je saopštio da je prva sednica, u jesenjem zasedanju, najavljena za 13. oktobar, na Cetinju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track