(VIDEO) EVO KAKO JE UHAPŠEN KONTRAOBAVEŠTAJAC U CRNOJ GORI: Aleksić tvrdi da je sve nameštaljka!
Foto: Printscreen Vijesti

U PRITVORU DO 72 SATA

(VIDEO) EVO KAKO JE UHAPŠEN KONTRAOBAVEŠTAJAC U CRNOJ GORI: Aleksić tvrdi da je sve nameštaljka!

Crna Gora -

PODGORICA - Državljanin Srbije Radovan Aleksić uhapšen je zbog sumnje da je 11. jula ove godine pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića i zbog neovlašćenog držanja oružja.

Aleksića je danas salušao tužilac Željko Tomković koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata. Branilac osumnjičenog tvrdi da Aleksić nema nikakave veze sa pokušajem ubistva Šukovića.

Nakon skoro tromesečne istrage juče je zbog sumnje da je 11. jula pokušao da ubije policjskog službenika Predraga Šukovića uhapšen penzionisani pukovnik I bivši šef Kontraobavještajne službe Vojske Jugoslavije - 55.godišnji Radovan Aleksić. Aleksić je priveden na graničnom prelazu Dobrakovo kada je rentakar vozilom pokušao da pređe iz Crne Gore u Srbiju.

"Više državno užilaštvo je sa UP pribavilo dokaze ...da je A.R pokušao da liši života", kazao je Željko Tomković, osnovni državni tužilac.

Kakve dokaze su istražitelji do sada pribavili tužilac Tomković nije želeo da otkrijei. "Vijesti" otkrivaju da nije gotovo antropološko veštačenje kojim će se potvrdili ili ne da je Aleksić zaista maskirana osoba, čiji je lik policija izuzela sa video nadzora i za koju se veruje da je pucala u Šukovića.

Aleksićev advokat Milan Vujović tvrdi da to nije njegov klijent. Aleksić je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i tvrdio da mu neko smešta. Advokat smatra da je to nastavak opstrukcije koja se vrši protiv Aleksića od 1999. godine kada je on u Nikšiću prebijen. On je bio, kako se veruje, prva žrtva nezaboravnih "crnih trojki", o kojima nema dokaza da su postojale. Advokat je otkrio kako je došlo do hapšenja njegovog klijenta.

foto printscreen vijesti.me
foto printscreen vijesti.me

"Osumnjičen je na osnovu anonimne dojave građanina u operativnom centru MUP-a CG", objasnio je Vujović.

Da je sve nameštaljka, ubeđeni su i prijatelji osumnjičenog koji su se okupili ispred Tužilaštva. Oni su tvrdili da je Aleksić u vreme napada bio u Beogradu što će potvrditi i veštačenje telefonskog listinga kada istražitelji to odrede.

Bivši šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković je odbio da komentariše hapšenje Aleksića. Šuković je ranjen 11. jula u centru Podgorice kada mu je napadač prišao s leđa i ispalio tri hica u noge. Pucnjava se odigrala usred bela dana naočigled nekoliko svedoka, koji su policajcima opisali šta su videli. Veruje se da je cilj napada bio upozorenje.

Aleksić je u javnost dospeo 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U to vreme bio je načelnik bezbednosti Podgorickog korpusa VJ. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadači nikada nisu otkriveni, prenose mediji. Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track