NAJVIŠE ZA DPS: Podeljen budžetski novac parlamentarnim strankama, DF nije dobio ni centa
Foto: Profimedia

Nisu svi na spisku

NAJVIŠE ZA DPS: Podeljen budžetski novac parlamentarnim strankama, DF nije dobio ni centa

Crna Gora -

Ministarstvo finansija Crne Gore donelo je odluku o raspodeli novca parlamentarnim strankama u odnosu na broj mandata osvojenih na izborima 26. oktobra, a na spisku nema Demokratskog fronta (DF).

Ministar finansija Darko Radunović je, na osnovu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, doneo rešenje kojim se budžetski novac daje koaliciji Forca – DUA – AA, Socijaldemokratskoj partiji (SDP), DPS-u, Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI), Demokratskoj Crnoj Gori, koaliciji Ključ, Bošnjačkoj stranci (BS) i Socijaldemokratama Crne Gore.

DEMOKRATSKI FRONT TRAŽI PONIŠTENJE IZBORNIH REZULTATA: Podneli žalbu Ustavnom sudu na odluku DIK!

Koaliciji albanskih stranaka i HGI-ju dodeljeno je po 19.059 evra, SDP-u 76.236, DPS-u 686.126, Demokratama 152.472, koaliciji Ključ 171.531, a po 38.118 evra dodijeljeno je BS-u i Socijaldemokratama.

U obrazloženju se navodi da je Agencija za sprečavanje korupcije dostavila Ministarstvu spisak političkih subjekata koji su u zakonskom roku dostavili Agenciji Izveštaj o poreklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava iz javnih i privatnih izvora za izbornu kampanju.

"Istim aktom Agencija je obavestila Ministarstvo da je, uvidom u kompletnu dokumentaciju dostavljenu od političkog subjekta Demokratski front (DF) evidentirala više nepravilnosti i indicija da je prikupljanje i trošenje sredstava suprotno Zakonu", kaže se u obrazloženju reešenja.

Agencija je, dodaje se, Ministarstvu dostavila i odluku o privremenoj obustavi prenosa budžetskih sredstava DF-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track