NAŠJEKIRALI GA: Rogozinu zabranjen ulazak u Crnu Goru!
Foto: Ap, 18.3.2014

Na crnoj Milovoj listi

NAŠJEKIRALI GA: Rogozinu zabranjen ulazak u Crnu Goru!

Crna Gora -
PODGORICA - Potpredsednik Vlade Rusije i jedan od najbližih saradnika predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin nalazi se na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak na teritoriju Crne Gore.

Rogozina je u posetu Crnoj Gori, bez bilo kakvih konsultacija sa državnim organima, zvao predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević tokom višednevne posete Moskvi.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija kažu da se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima je, na osnovu Vladine odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera, ograničen ulazak u Crnu Goru.

Vlada se, kao i u slučaju ruskog tajkuna Konstantina Malofejeva, pozvala na odluku Saveta Evropske unije od 17. marta 2014. godine i ta odluka je produžavana svakih šest meseci.

Restriktivne mere Rogozinu su uvedene u odnosu na delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine navodi se u izjavi MVPEI.

Rogozin je u decembru prošle godine izazvao pravi politički skandal kada je izjavio da će Crna Gora zažaliti zbog članstva u NATO. Rogozin je pojasnio da pri tome ne misli na narod, već na rukovodstvo države.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track