Prikaži najnovije vesti
Milo Đukanović, Demokratski front, foto Beta AP, Fonet
Demokratski front ponovo na ulicama Podgorice

NASTAVLJA SE BUNT: Protesti zbog Mila Đukanovića 27. februara

Crna Gora 11

Neophodno je smeniti vladu Mila Đukanovića i formirati novu, prelaznu vladu bez njega, piše u saopštenju Predsedništva DF

PODGORICA - Opozicioni Demokratski front (DF) organizovaće nove proteste protiv režima Mila Ðukanovića u subotu 27. februara, odlučeno je na Predsedništvu tog političkog saveza.

- Krah pregovora u Skupštini Crne Gore najbolja je potvrda da su protesti jedino preostalo pravo i efikasno sredstvo političke borbe preko kog se može doći do stvaranja uslova za fer i poštene izbore. Neophodno je smeniti vladu Mila Đukanovića i formirati novu, prelaznu vladu bez njega. U datoj situaciji politika protesta nema alternativu, pa smo rešili da 27. februara organizujemo proteste u Podgorici - piše u saopštenju Predsedništva DF.

Oni su pozvali sve pristalice da ih podrže, a ostale političke partije i političare kojima su bliske ideje proklamovane 27. septembra 2015. da odluče da li će im se pridružiti.

Inače, vladajuća Demokratska partija socijalista pokrenula je juče inicijativu za razrešenje šefa parlamenta i lidera SDP Ranka Krivokapića, koji je nedavno uskratio poverenje kabinetu crnogorskog premijera. Inicijativu je potpisalo 30 poslanika DPS, a Krivokapić poručuje da neće izbegavati da zakaže sednicu Skupštine na kojoj će se glasati o njegovoj smeni, ali da ne isključuje ni proteste.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir