NASTAVLJA SE OPERACIJA: Crnogorska policija potražuje još nekoliko državljana Crne Gore
Foto: Zorana Jevtić

Akcija

NASTAVLJA SE OPERACIJA: Crnogorska policija potražuje još nekoliko državljana Crne Gore

Crna Gora -

PODGORICA - Posle hapšenja grupe od 20 srpskih državljana sa bivšim šefom srpske Žandarmijer Bratislavom Dikićem na čelu, kome je određeno zadržavanje do 72 sata, crnogorska policija je otvorila potragu i za još nekoliko crnogorskih državljana koji su bili direktno uključeni u organizaciju ove "kriminalne grupe iz Srbije", piše podgorička Pobjeda.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da specijalno policijsko odeljenje, Tužilaštvo, ali i Agencija za nacionalnu bezbednost imaju dokaze da su Dikić i Sinđelić početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, čiji je cilj bio da počini više krivičnih dela za koja je zakonom predviđena kazna od četiri godine ili još teža.

PARALELA: Sličnosti između Operacije PAUK 2000. i hapšenja Bratislava Dikića 2016. godine

Kao glavni organizatori označeni su Dikić i Aleksandar Sinđelić, a traje istraga o upletenosti još nekih lica, čiji identitet za sada nije poznat, za koje se osnovano sumnja da su finansirali i logistički omogućili formiranje grupe.

Prema nalazima istrage, dvojica od četrnaestorice osumnjičenih Aleksandar Aleksić (42) i Stefan Velimirović (25) bili su zaduženi da obezbeđuju svoja vozila radi prevoza drugih članova kriminalne organizacije iz Srbije u Crnu Goru i pružali im logističku podršku. Tek će se detaljnijim ispitivanjima utvrditi da li su ta dvojica znala kompletan plan. Izvesno je, na osnovu krivične prijave, da je Dikićeva grupa trebalo da izvrši napade.

CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE: Veoma sam zabrinut zbog saopštenja policije

Sinđelić se, prema saznanjima istražitelja, od početka oktobra u više navrata sastajao sa više za sada nepoznatih članova kriminalne organizacije, prenosio im uputstva, davao novac.., tvrdi Pobjeda.

Dvadesetočlana grupa srpskih državljana uhapšena je u Crnoj Gori u noći između subote i nedelje, ali su šestorica njih kasnije pušteni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track