NE MOŽE NOVAK, ALI MOŽE RUŠITELJ SFRJ: Mesić ostaje počasni građanin Podgorice!
Foto: Stefan Jokić

Odbijen zahtev za poništenje odluke

NE MOŽE NOVAK, ALI MOŽE RUŠITELJ SFRJ: Mesić ostaje počasni građanin Podgorice!

Crna Gora -

PODGORICA - Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić ostaće jedini počasni građanin Podgorice.

Skupština grada odbila je na današnjoj sednici da raspravlja o predlogu Demokratskog fronta (DF) da se poništi odluka iz 2007.godine, kojom je Mesić imenovan za počasnog građanina glavnog grada. Miodrag Bešović (DF) je ocenio da Mesić, “koji negira zločine počinjene u logoru Jasenovac” ne zaslužuje titulu počasnog građanina Podgorice.

“Očekujemo da odbornici DPS-a glasaju shodno svome nahođenju i ne dozvole da jedna tako kontroverzna ličnost ima tu titulu”, kazao je Bešović.

Vladimir Vujović (Demokrate) je kazao da mu je neshvatljivo da Skupština pre nekoliko godina nije podržala predlog da za počasnog građanina bude proglašen teniser Novak Đoković.

Predsednik kluba odbornika Demosa Goran Radonjić rekao je da je sramota za Podgoricu da od svih ličnosti iz istorije Mesić nosi titulu počasnog građanina, iako je ostao upamćen po rečenici da je “zadatak završen i da Jugoslavija više ne postoji”.

Predsednik Skupštine Đorđe Suhih (SD) je istakao da je protiv odluke, ne zato što misli da je Mesić idealan za to, već zato što smatra da ne treba poništavati odluke, koje su donesene pre tri saziva. To bi, kako je rekao, moglo da izazove poništenje i nekih drugih odluka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track