NE STAJE POTRAGA ZA MALIM OGNJENOM: Građani se podelili u grupe, napravljena i aplikacija za pomoć
Foto: Printscreen Vijesti.me

Podgoričani se ujedinili

NE STAJE POTRAGA ZA MALIM OGNJENOM: Građani se podelili u grupe, napravljena i aplikacija za pomoć

Crna Gora -

Potraga za dečakom Ognjenom Rakočevićem koji je juče u jutarnjim časovima nestao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, do kasno sinoć nije urodila plodom. Potraga je nastavljena i danas.

Porodica apeluje na građane da provere svoja dvorišta ili podrume, zbog mogućnosti da se sakrio. Grupa građana je čak napravila aplikaciju u cilju što efikasnije potrage.Aplikacija sakuplja pozicije sa mobilnih telefona i postavlja ih u bazu. Urađen je i prikaz pretraženog terena tako da svi na terenu mogu da vide gde je dečak tražen, a gde nije i kada.

"Zamoliću sve koji su u potrazi da skinu android aplikaciju "Self-Hosted GPS Tracker" u polje za server ukucaju "http://ognjen.capplo.me:9080". Nakon toga samo kliknite na dugme "Tracker". Sve koordinate su anonimne i smieštaju se u bazu podataka. Aplikaciju je dovoljno da ima samo jedan u grupi kako bi štedeli baterije mobilnih telefona. Neophodno je da se na mobilnom telefonu uključi GPS i da mobilni telefon ima GPRS tj. pristup internetu kako bi slao podatke", kazali su autori aplikacije.

Podsetimo, više grupa građana se danas sastala u centru Podgorice kako bi krenuli u potragu. Ronioci Specijalne jedinice Uprave policije pretražuju od jutros korito reke Morače u okviru potrage. Iz Operativno Komunikacionog centra (OKC) kazali su agenciji MINA da ronici pretražuju korito Morače oko Vezirovog mosta prema Sportskom centru.

Građani u potrazi, Foto: CDM
Građani u potrazi, Foto: CDM

Pretpostavlja se da je dečak koji boluje od autizma, bos, bez majice i u donjem delu trenerke, tokom noći izašao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića, u Podgorici. Dečak ima plavu kosu, svetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara. Porodica je juče ujutro primetila da ga nema, nakon čega je pretraživan širi centar grada.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track