NOVI PREMIJER CRNE GORE: Ovakav sastav vlade je odgovor na potrebe i zahteve građana
Foto: Anadolija

Formirana nova vlada

NOVI PREMIJER CRNE GORE: Ovakav sastav vlade je odgovor na potrebe i zahteve građana

Crna Gora -

Novi crnogorski premijer Duško Marković kazao je da je personalni sastav Vlade Crne Gore, koji je danas izabran u Skupštini, odgovor na ono što Crnu Goru čeka u budućnosti, u kontekstu ukupnih potreba i zahteva građana.

Marković je pošto je izabrana 41. Vlada kazao novinarima da će izvršna vlast biti otvorena za predstavnike svih naroda u Crnoj Gori. On je istakao da nova Vlada treba da odgovori ključnom izazovu za Crnu Goru.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Crna Gora i prethodne vlade su ostvarile ključne političke ciljeve koji proizilaze iz nacionalnih interesa. Obnova nezavisnosti, postavljanje Crne Gore na trajan kolosek evropske i evroatlantske integracije, obezbeđivanje političke stabilnosti, verskog i multietničkog sklada. Ova Vlada nema potrebe da tim ciljevima naknadno teži. Nema potreba da ih potvrđuje, već da na bazi tih ciljeva stvara uslove za bolji život u Crnoj Gori i za veću sigurnost svakog građanina. Iz tih razloga je ovakav personalni sastav Vlade", pojasnio je Marković.

MARKOVIĆ PREDSTAVIO NOVU VLADU CG: Ruka pravde stići će svakog ko je udario na državu i premijera!

Na pitanje kako komentariše neprisustvo pripadnika srpske nacionalnosti u Vladi, Marković je kazao da je nova Vlada otvorena za sve nacionalnosti.

"Ova vlada je višenacionalna. Ali, političke okolnosti su dovele do toga da u ovoj Vladi nemamo političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori. Zbog toga sam u završnoj reči rekao da se ovim sastavom Vlade ne zatvara priča o njenom konačnom sastavu i pozvao političke predstavnike opozicije i svakog naroda u Crnoj Gori da pronađu političke i nacionalne razloga da uđu u Vladu. Ja sam spreman da otvorim prostor za njih", poručio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track