ODBIJENE SVE ŽALBE: Svetozar Marović mora u zatvor
Foto: Vijesti.me

Sad je izvesno

ODBIJENE SVE ŽALBE: Svetozar Marović mora u zatvor

Crna Gora -

Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić odbio je kao neosnovane žalbe branilaca osuđenog Svetozara Marovića, advokata Zdravka Begovića iz Podgorice i advokata Vladimira Marinkova iz Beograda, koje su izjavljene na rešenje predsjednika Osnovnog suda u Kotoru kojim je odbijen kao neosnovan zahtev osuđenog Svetozara Marovića za odlaganje kazne zatvora po presudi ovog suda.

Odluka je dostavljena Osnovnom sudu Kotor, koji sud će preduzimati dalje radnje u cilju sprovođenja izvršenja predmetne presude, navodi se u saopštenju savetnice za odnose sa javnošću Aide Muzurović.

Marović, osuđen za višemilionske malverzacije, već je trebalo da počne izdržavanje zatvorske kazne, jer je kotorski Osnovni sud sredinom mjeseca odbio njegovu molbu za odlaganje odlaska u spuški zatvor. U rešenju predsednika kotorskog suda Branka Vučkovića piše da Marović nije toliko bolestan da ne može da izdržava zatvorsku kaznu.

Nekadašnji predsjednik državne zajednice SiCG ranije je tužiocima priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona evra i nagodio se sa tužilaštvom oko kazne i robije.Po osnovu dva sporazuma, ukupno je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora, 100.000 eura novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i naloženo mu je da vrati državi više od milion evra. Iako je rok za plaćanje novčane kazne istekao, kazna mu još nije uvećana za godinu robije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track