OLAKŠAO DUŠU U SPUŽU: Amfilohije posetio Marovića u zatvoru i razgovarali 45 minuta!

Ispovedio se vladiki

OLAKŠAO DUŠU U SPUŽU: Amfilohije posetio Marovića u zatvoru i razgovarali 45 minuta!

Crna Gora -
PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je danas u Istražnom zatvoru u Spužu visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića

Amfilohije i Marović razgovarali su oko 45 minuta u zatvoru. Marović, koji je 17. decembra uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u finansijskim malverzacijama u nekoliko slučajeva u kojima je budžet opštine Budva oštećen za više miliona eura, prosledio je 11. januara zahtev Višem sudu da ga u istražnom zatvoru poseti mitropolit Amfilohije Radović.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici je odobrio zahtev, pa je mitropolit MCP iskoristio priliku da poseti Marovića. Viši sud je izdao dozvolu na neodređeno, tako da Amfilohije može da nastavi da dolazi kod Marovića.Inače, Marović se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet. Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 evra.

Okrivljeni njih dvadeset i troje terete se da su poslednjih nekoliko godina delovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je ,,odrađivao“ sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta. Na čelu kriminalne grupe, sudeći prema istražnim radnjama i iskazima svjedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović.U aferama "TQ Plaza i Jaz" 13. avgusta uhapšeno je trinaest budvanskih funkcionera.

U "slučaju Jaz" sumnjiče se da su grad oštetili za 2.100.000 evra u korist "Gugi komerca", a u "slučaju TQ Plaza" za skoro osam miliona evra, tako što su se odrekli ugovorenog poslovnog prostora u ovom objektu u korist "Trejd junika", a zauzvrat uzeli parking prostor znatno niže vrednosti.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track