OVAKO JE U PODGORICI DOČEKAN ALBANAC META: Narod Crne Gore priznao te nije, Kosovo je srce Srbije!
Foto: Facebook Printscreen

Transparent na ćirilici

OVAKO JE U PODGORICI DOČEKAN ALBANAC META: Narod Crne Gore priznao te nije, Kosovo je srce Srbije!

Crna Gora -

PODGORICA - Narod Crne Gore priznao te nije, Kosovo je srce Srbije, piše na transparentu ćirilicom koju su poslanici Nove i DNP doneli u Skupštinu Crne Gore na dan kad se poslanicima, prvi put na albanskom jeziku, obraća šef tamošnje skupštine, Iljir Meta.

Albanski je danas progovorio i Milan Knežević koji za Metu ima poruku. "Gospodine Meta, Kosovo je srce Srbije, to nemojte nikad da zaboravite", rekao je on na konferenciji za novinare. On je dodao da je Meta posredovao u razgraničenju Crne Gore i Kosova. "Svaki kvadratni metar Crne Gore, branićemo svim raspoloživim sredstvima", naglasio je on.

A, naljutilo ih je i to što je Meta odlikovao premijera Mila Đukanovića Ordenom nacionalne zastave Albanije, koju Nova srpska demokratija zove ordenom Velike Albanije.

"Predsednik albanskog parlamenta je dobrodošao, ali orden je konačni simbolički iskaz nagrađivanja Đukanovića za potez koji je sramota za sve naše pretke, a ljaga je za potomstvo", kazao je Slaven Radunović. "Ovim činom želimo da pokažemo da narod Crne Gore nikad nije priznao lažnu državu Kosovo. U Crnoj Gori je čuvana luča Kosova i kosovski mit", rekao je Radunović.

Zato obećavaju da će prva stvar koju će uraditi kad dođu na vlast biti povlačenje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

Đukanović odlikovan Ordenom nacionalne zastave Albanije

Crnogorski premijer Milo Đukanović odlikovan je danas visokim odlikovanjem - Ordenom nacionalne zastave Albanije.Orden mu je uručio predsednik Skupštine Albanije Iljir Meta, koji boravi u poseti Podgorici. "Počastvovan sam i zahvalan za priznanje. Dobijena priznanja su posebno važna u životu jednog čoveka. Rekao bih da su posebno važna priznanja koja dolaze od suseda, jer ta priznanja su potvrda da oni koji dobijaju priznanja pažljivo rade na razvoju dobrosusedskih odnosa i prijateljstva među narodima", kazao je Đukanović.

Dve zemlje, tvrdi prvi čovek crnogorske vlade, imaju povoda za ponos."Pomogli smo jedni drugima da sačuvamo mir, stabilnost", istakao je Đukanović i dodao da se bilateralni odnosi dveju zemalja i dalje unapređuju, preneli su crnogorski mediji.

(CDM/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track