PODGORICOM SE ŠIRE NEPRIJATNI MIRISI: I niko ne zna zašto
Foto: Thinkstock

Veliki problem

PODGORICOM SE ŠIRE NEPRIJATNI MIRISI: I niko ne zna zašto

Crna Gora -

Veliki broj Podgoričana žalio se na neprijatne mirise koji se od sinoć šire čitavim gradom. Javljali su se sugrađani iz svih krajeva Podgorice – Momišića, Starog Aerodroma, Centra, Preko Morače i svi su osećali "oštar smrad koji se širi, a ne znaju odakle".

Tragom tih pritužbi mediji su kontaktirali Agenciju za zaštitu životne sredine gde su ih povezali sa Sektorom za zaštitu prirode, monitoring, analizu i izveštavanje. Iz agencije su bili izričiti – njihovi aparati za merenje nivoa zagađenosti vazduha nisu pokazali ništa sumnjivo.

"Naši instrumenti nisu registrovali nikakvo zagađenje u vazduhu, niti eventualno povećan nivo štetnih čestica“, rekla je Gordana Đukanović, samostalna savetnica za kvalitet vazduha.

Na pitanje da li su iz Agencije osetili neprijatne mirise, odgovorila je potvrdno.

"Osetili smo neprijatne mirise, ali smo mislili da je to lokalni problem u nekom kvartu“, rekla je Đukanović.

Podgoričani sa kojima je razgovarao novinar CDM-a imaju dve teorije kako se smrad proširio gradom – prva je da se kamion sa kokošijim izmetom prevrnuo kod Bogetića i da su ga automobili razneli po Podgorici i Nikšiću.

Druga teorija je da neprijatan miris potiče od paljenja divljih deponija u okolini Podgorice.

Međutim, iz OKC-a Uprave policije su kazali da nemaju informacije da se kamion prevrnuo kod Bogetića niti da je neko palio divlje deponije.

via GIPHY

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track