POKRET ZA PROMENE: Medojević pozvan na Trampovu inauguraciju
Foto: Profimedia

POKRET ZA PROMENE: Medojević pozvan na Trampovu inauguraciju

Crna Gora -

Predsednik PzP-a i član predsednistva DF-a Nebojša Medojević prisustvovaće inauguraciji novog predsednika SAD Donalda Trampa, saopšteno je iz PzP-a.

On će biti i na pratećim dešavanjima u organizaciji Nacionalnog Komiteta Republikanske stranke (RNC) od 19. do 22. januara.

"Drugog dana godišnjeg sastanka Komiteta za spoljne poslove i Izvršnog Komiteta Međunarodne demokratske unije IDU, lider Pokreta za promene Nebojša Medojević susreo se sa g-dinom Krisom Fusnerom, predstavnikom RNC Sjedinjenih Američkih Država. Medojević je čestitao briljantnu pobedu kandidata Republikanaca Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD i iskazao snažna očekivanja svih prodemokratskih struktura u Crnoj Gori da će nova administracija SAD promeniti dosadašnju politiku ignorisanja ozbiljnih demokratskih deficita i tolerisanja antidemokratskih i autoritarnih politika i praksi korumpiranog režima u Crnoj Gori, kao i žrtvovanja vrednosti demokratije zbog geostrateških interesa", navode iz PzP-a.

"Normalizacija odnosa SAD i Rusije, koju najavljuje predsednik Tramp bi značajno relaksirala stanje u Crnoj Gori, ali i celom regionu, koji bi konačno mogao da se posveti ubrzanim ekonomskim institucionalnim reformama, u cilju pokretanja razvoja i suočavanja sa siromaštvom, nezaposlenošću i korupcijom i političkim uticajem organizovanog kriminala, kao najvažnijim strukturnim problemima " istakao je Medojević.

Kako navode, Fusner se zahvalio Medojeviću na javnoj podršci kandidatu Republikanaca Donaldu Trampu.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track