POMOĆNIK KOMANDIRA KOTORSKE POLICIJE RADIO ZA KRIMOSE: Samardžić davao informacije kavačkom klanu!

Skandalozno

POMOĆNIK KOMANDIRA KOTORSKE POLICIJE RADIO ZA KRIMOSE: Samardžić davao informacije kavačkom klanu!

Crna Gora -

U velikoj akciji policije u Kotoru među devet uhapšenih osoba koje se sumnjiče da su povezane sa tamošnjim kriminalnim klanovima, je i pomoćnik komandira u Odeljenju bezbednosti Kotor Zlatko Samardžić.

Samardžić je osumnjičen da je davao informacije kavačkom klanu, koji prema policijskoj evidenciji vode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Prema nepotvrđenim informacijama, uhapšen je još jedan pripadnik kotorske policije.

Samaržić i B.S, C.Đ, , B.A, A.N, A.I, M.T, D.I, Lj.G, uhapšeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršena krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznuda, teško delo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Načelnik kotorske policije nije želeo da odgovori na pitanje da li će podneti ostavku nakon najnovije akcije policije u tom gradu. Na meti pripadnika posebne jedinice i kotorske policije našle su se osobe koje su označene kao bezbednosno interesantna lica. Oni su od jutros pretresali stanove navodnih članova takozvanog "kavačkog kriminalnog klana".

Policijska akcija se prenela i u Podgoricu. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Stefan Brnović koji je živeo u kotorskom naselju Muo. U akciji je učestvovalo oko 150 policajaca. Prema nezvaničnim saznanjima nisu uspeli da uhapse sve koji su bili na spisku, jer su navodno neki pobegli.

Akcijom u Kotoru rukovodi specijalni policijski tim, a istražni organi će se najvjerovatnije oglasiti tokom dana.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track