PORODICA UBIJENOG ŠARANOVIĆA TRAŽI ISTINU: Ne zanima nas krvna osveta, već ko su ubice!
Foto: Printscreen Vijesti.me Zoran Đurić, Dan

Istraga tapka u mestu

PORODICA UBIJENOG ŠARANOVIĆA TRAŽI ISTINU: Ne zanima nas krvna osveta, već ko su ubice!

Crna Gora -

BUDVA - "Slobodan Šaranović ubijen je zato što nije utvrđena istina o ubistvu njegovog brata Branislava" - rekao je iznad odra sedamdesetdevetogodišnjaka njegov brat od strica Slavko Šaranović.

Opraštajući se od pokojnika kazao je da nije tačno da je njegov brat ubijen zbog krvne osvete."Ima raznih priča povodom ubistva Slobodana i neki su pominjali i krvnu osvetu. Međutim, nje nije bilo i najbliža porodica našeg Slobodana za to ne zna niti želi da zna, želimo samo istinu koja će rasvetliti ovaj zločin... Na bezobziran način, sa leđa i bezbroj metaka, pre tri dana Slobodan je izrešetan. Njegova porodica i ćerka moraju da se oslobode zle sudbine", rekao je on.

Mesto ubistva Slobodana Šaranovića (Foto printscreen vijesti.me/Vuk Lajović)
Mesto ubistva Slobodana Šaranovića (Foto printscreen vijesti.me/Vuk Lajović)

Inspektori danilovgradske policije u civilu, nadzirali su gradsku kapelu, u kojoj je juče do 13 sati bio izložen Šaranović, nakon čega je sahranjen u Ždrebaoniku. Danilovgrađanin je likvidiran u subotu veče u Budvi, a policija nije mnogo odmakla sa istagom. Jedino što se za sada zna, jeste da je ubijen iz dva oružja, nadomak zgrade u kojoj je stanovao. Prvi rafal, najverovatnije iz automata, ubice su sasule Šaranoviću u leđa, a kada je pao na trotoar jedan od napadača je izašao i iz blizine pucao u nepomičnog biznismena.

Policija veruje da su u automobilu bila najmanje trojica egzekutota - jedan je bio zadužen za vožnju, drugi je pucao iz automata sa zadnjeg sedišta, dok je treći izašao sa suvozačevog mesta i iz pištolja “overio” Šaranovića. Istražitelji veruju da je Slobodan glavom platio organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića navodnog vođe zemunskog klana, za šta je i optužen u Srbiji. Pokojni Slobodan Šaranović krivio je Luku Bojovića za likvidaciju svog brata Branislava 2009. godine na Dedinju.

Inspektori su par sati nakon ubistva Šaranovića obavili informativni razgovor sa većinom navodnih članova klana kojim od smrti Baranina Luke Đurovića navodno rukovodi njegov brat Jovan Đurović. Prema policijskoj evidenciji klan Đurovića i Bojovića usko su povezani. Izvor "Vijesti" iz policije rekao je da je u istrazi ubistva Šaranovića saslušano više od deset Barana i Budvana, koje policija označava kao članove nekad najjačeg barskog klana. Oni su inspektorima ponudili alibi, nakon čega su izašli iz policijskih prostorija.

Policiji nisu bili od pomoći ni snimci sa nadzornih kamera, na kojima se vidi samo automobil iz kog je pucano na Danilovgrađanina, ali ne i ko je bio u njemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track