PREDIZBORNA TIŠINA U CRNOJ GORI: Izbore će pratiti strani posmatrači, MANS, CEMI i CDT!
Foto: Profimedia

birtališta se otvaraju sutra u 7 sati

PREDIZBORNA TIŠINA U CRNOJ GORI: Izbore će pratiti strani posmatrači, MANS, CEMI i CDT!

Crna Gora -

PODGORICA - U Crnoj Gori danas je predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora, i lokalnih u opštinama Budva, Kotor, Andrijevica i Gusinje.

Biračka mesta u Crnoj Gori biće otvorena sutra u 7.00 i birači će moći da glasaju do 20.00 časova. Ove godine birači će prvi put glasati uz pomoć elektronske opreme.

Na izborima učestvuje 17 izbornih lista, najviše od obnavljanja višestranačja u Crnoj Gori, a one se bore za 81 mesto u Skupštini Crne Gore. Ovo su deseti izbori od uvodjenja višestranačja i četvrti od proglašenja nezavisnosti Crne Gore. U birački spisak upisano je oko 529.000 gradjana Crne Gore.

Parlamentarne izbore u nedelju pratiće, pored međunarodnih posmatrača, i tri nevladine organizacije MANS, CEMI i CDT. CEMI je angažovao preko 1200 posmatrača koji će pokrivati većinu biračkih mesta, a pored evidentiranja izlaznosti, oni su najavili da će prve preliminarne rezultate saopštiti u 21 sat. Presek izlaznosti i ocena regularnosti izbornog postupka biće saopštena oko 19 sati.

Posmatrače je angažovao i MANS, koji će pod prismotrom posebno imati eventulane zloupotrebe tokom glasanja. Direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković pozvala je u četvrtak građane da im prijavljuju zloupotrebe koje budu otkrili, ali i da im se i na dan izbora obrate za pomoć ako ne znaju gde treba da glasaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track