PUTUJU U MOSKVU: Dmitrij Rogozin pozvao Milana Kneževića i Predraga Bulatovića
Foto: Fonet

Potpisuju sporazum

PUTUJU U MOSKVU: Dmitrij Rogozin pozvao Milana Kneževića i Predraga Bulatovića

Crna Gora -
Formalan poziv Kneževiću i Bulatoviću upućen je od ruske parlamentarne stranke Rodina čiji je Rogozin osnivač i finansijer

Potpredsednik ruske Vlade i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin, pozvao je lidere Demokratske narodne partije Milana Kneževića i Predraga Bulatovića da sredinom naredne sedmice posete Moskvu kako bi se napravio plan aktivnosti za nastavak anti NATO kampanje u Crnoj Gori, saznaje Pobjeda.

U pitanju je već druga poseta Moskvi od strane Kneževića koji je istim povodom boravio u ruskoj prijestonici sredinom novembra kada mu je domaćin bila Ruska Duma. Formalan poziv Kneževiću i Bulatoviću upućen je od ruske parlamentarne stranke Rodina čiji je Rogozin osnivač i finansijer.

Rodina je koalicioni partner stranci Jedinstvena Rusija koja je saveznik Putinu i ruskom premijeru Dimitriju Medvedevu. U pozivnom pismu, između ostalog se navodi da će predstavnici DNP sa Rodinom potpisati memoramdum o saradnji i razmijeniti mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciju u regionu.

U izjavi za Pobjedu predsednik DNP-a Milan Knežević je potvrdio da će od srede do petka boraviti u Moskvi gde će potpisati sporazum sa strankom čiji je osnivač Dmitrij Rogozin.

- Ne vidim ništa neobično i spektakularno u činjenici što će DNP i Rodina potpisati memorandum o saradnji, jer smo to najavili i prilikom našeg posljednjeg sastanka u Moskvi. Čini nam čast da razvijamo saradnju sa svim političkim subjektima u Rusiji koji podržavaju našu programsku platformu vojne neutralnosti Crne Gore koju bi garantovale Rusija i NATO, kazao je Knežević za Pobjedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja