SKUPŠTINA IZGLASALA POVERENJE VLADI: Milo dao četiri ministarstva, samo da ostane na vlasti!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

Završeno glasanje

SKUPŠTINA IZGLASALA POVERENJE VLADI: Milo dao četiri ministarstva, samo da ostane na vlasti!

Crna Gora -
PODGORICA - Skupština Crne Gore izglasala je povjerenje Vladi koju vodi Milo Đukanović. Podršku Vladi dalo je 42 poslanika, dok je protiv bilo 20

Premijer Milo Đukanović pozvao je, u završnoj riječi uoči glasanja o povjerenju Vladi u Skupštini, opoziciju u Vladu, čime je i potvrdio da je DPS-u prihvatlji plan Pozitivne Crne Gore za prevazilaženje političke krize.

Vlada je 28. decembra prošle godine odlučila da Skupštini podnese zahtev za glasanje o poverenju. Crnogorska Vlada je izabrana 4. decembra 2012. godine, glasovima parlamentarne većine koalicije formirane uoči i nakon poslednjih parlamentarnih izbora.

"U većem delu trogodišnjeg mandata, posebno nakon predsedničkih izbora 2013. godine, nije bilo jasne i kontinuirane političke podrške te parlamentarne većine Vladi, koja je njenom voljom izabrana“, pisalo je obrazloženju zahteva da se glasa o poverenju Vladi.

Premijer Milo Đukanović uoči glasanja o poverenju bio je spreman da prihvati predlog Pozitivne Crne Gore i predstavnicima opozicije ustupi resore u četiri ministarstva i potpredsedničko mesto. On je objasnio da je razumeo da je najveći problem birački spisak i zloupotreba državnih resursa tokom izbornog procesa.

Đukanović je kazao da je zbog toga spreman da opoziciji ponudi mesta u MUP-u, Ministarstvu rada, poljoprivrede i finansija, kao i potpredsedničko mesto u Vladi.On je kazao da to mogu biti ministarska, ili mesta pomoćnika ministra sa dodatnim ovlašćenjima. Đukanović je tada pozvao da zajedno "osmislimo mehanizme kontrole"

Pozitivna je tražila polučasovnu pauzu pre glasanja. Nakon glasanja poslanika Pozitivne, poslanici DF-a su sa bine ispred zgrade Skupstine gde su okupljeni građani čekali ishod glasanja najavili da će koliko je sutra pozvati sve političke partije koje su glasale protiv poverenja na konsultacije i dogovor o zajedničkom delovanju. Takođe su najavili organizaciju velikog antirežimskog protesta u Podgorici na koji će doći cela Crna Gora.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track