STRAVIČAN NAPAD U DOMU STARIH: Starca brutalno pretukao protivpožarnim aparatom
Foto: Vijesti/jadranka ćetković

Bijelo Polje

STRAVIČAN NAPAD U DOMU STARIH: Starca brutalno pretukao protivpožarnim aparatom

Crna Gora -

Gluvonemog Vuka Jaćimovića (75) zvanog Vučo, preksinoć je protivpožarnim aparatom pretukao cimer iz Staračkog doma u Bijelom Polju, bivši pacijent Psihijatrijske klinike V. B. (40) iz Danilovgrada.

Jaćimović je u napadu zadobio teške povrede - frakturu lobanje, hematom na glavi, prelome jagodične kosti i dva leđna pršljena.

Posle zbrinjavanja u Službi hitne pomoći bjelopoljske Bolnice, hitno je prevezen u Klinički centar Podgorica.Jaćimovićev zet Zoran i bratania Stanica Šćekić ispričali su za "Vijesti" da su im zaposleni u Domu rekli da je Danilovgrađanin pre dve noći, oko 21 sat, uzeo ručni protivpožarni aparat iz hodnika i udarao 75-godišnjaka po glavi i leđima.

"Nismo saznali da li je našeg rođaka udarao i rukama, ali se nadamo da će to istraga utvrditi. Ogorčen sam. Samo mogu da pretpostavim koliko se mučio nemoćni čovek, koji ne može ni da govori”, kazao je Zoran Šćekić.

Pretučeni Vuk Jaćimović, Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković
Pretučeni Vuk Jaćimović, Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković

Šćekići su ispričali da su tek nakon 14 sati, slučajno saznali da je Jaćimović brutalno pretučen."Nisu me pozvali iz policije, Doma, niti Centra za socijalni rad. Rođak Slavko Jaćimović nas je, nakon razgovora sa lekarima Kliničkog centra, obavestio kakve povrede ima Vuk. U Staračkom domu sam saznao da ga je pretukao izvesni V. B. koji je u junu prebačen u bjelopoljski Dom iz Psihijatrijske bolnice u Kotoru. Navodno imao je papire da može da boravi u kolektivnom smeštaju. Saznali smo i to da je iste večeri, nakon incidenta, transportovan u kotorsku bolnicu”, kazao je Šćekić.

Dodao je da mu je nejasno kako je "tako bolestan čovek" smješten u sobu sa gluvonemom osobom.Šćekić je rekao da su im ispričali da je Danilovgrađanin pozvao policiju i rekao im da je ubio čoveka. Navodno, isto je rekao i osoblju Doma koje je sačekao u hodniku te ustanove.

Bjelopoljac i Danilovgrađanin delili su dvokrevetnu sobu nekoliko dana, od kada je Jaćimović smešten u Starački dom. Ščekići su o Jaćimoviću brinuli skoro 15 godina, a u Dom je prebačen prošle sedmice, nakon što mu se posle tromesečne kućne njege pogoršalo zdravstveno stanje."Saznali smo da se V. B. žalio osoblju da starac hrče dok spava".Direktor Doma starih Dejan Pavićević objasnio je da je V. B. u starački dom smešten pre oko mesec i da je imao kompletnu dokumentaciju koja je za to potrebna. Dodao je da se V. B., od kada je smešten u Domu starih, uzorno i primerno ponašao i da nije napravio nijedan eksces “koji bi upućivao na bilo kakve probleme u ponašanju”.Pavićević je pojasnio da porodicu nisu zvali “jer su tek oko ponoći saznali o kojim se vrstama povreda radi” i da je šefica socijalne službe bjelopoljskog Doma starih Maja Piper dan kasnije, u 10 sati ujutro, obavestila Centar za rad i socijalno staranje i zvala porodicu na broj koji je dostavljen domu. "Taj broj je bio isključen. Porodicu smo dobili sat vremena kasnije", kazao je on.

(Vijesti/Foto: Jadranka Ćetković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track