ČESTITKA SVEŠTENIKA SPC ĐETIĆIMA: Nek se crnogorski brk sa ped..skih zadnjica vrati gde mu je mesto!
Foto: Prinskrin Yt

Neobična novogodišnja poruka

ČESTITKA SVEŠTENIKA SPC ĐETIĆIMA: Nek se crnogorski brk sa ped..skih zadnjica vrati gde mu je mesto!

Crna Gora -
PODGORICA - Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije kazao je rano jutros da se u Crnoj Gori demokratija pretvara u demonkratiju.

Mitropolit SPC je dodao da sadašnja vlast u Crnoj Gori ne vodi preko potrebnom pomirenju.

"Sadašnja vlast se ne gradi na pomirenju među braćom nego na krvnim osvetama protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski", kazao je Amfilohije na molebanu u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici u prisustvu nekoliko stotina vernika i kompletnog rukovodstva Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

Amfilohije je i kazao da se kriza u društvu produbljuje vlast što se od jednog naroda stvaraju četiri naroda kao i od jednog jezika četiri jezika.

Foto: Beta

Mnogo oštriji od Amfilohija bio je sveštenik SPC Jovan Plamenac koji se, nakon odbrojavanja poslednjih minuta stare godine po julijanskom kalendaru, na bini pojavio sa velikim drvenim krstom, i pozvao građane na moleban uz neobičnu novogodišnju želju.

"Neka se crnogrski brk sa ped....ih zadnjica vrati tamo gde je bio u naših slavnih predaka", rekao je on, da bi se potom posvetio borbi protiv abortusa, a sve za dostojanstvo i poštenje u Crnoj Gori.

"Neka prestane ubijanje dece u majčinim utrobama, neka se vrati dostojanstvo i poštenje u školstvo i kulturu. Neka se crnogorska vrati hrabrost i osećaj časti, a Crnoj Gori našoj kući čast i sloboda..", rekao je Plamenac, nakon što je manjim vatrometom i uz pesmu “Oj Kosovo, Kosovo”, koju su sa bine horski otpevali poslanici DF-a dočekana srpska Nova godina na Trgu Republike u Podgorici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track