UHAPŠEN NA BOŽAJU: Albanac švercovao 40 kg skanka u Crnu Goru
Foto: Uprava Caria Crne Gore

Velika zaplena

UHAPŠEN NA BOŽAJU: Albanac švercovao 40 kg skanka u Crnu Goru

Crna Gora -

Državljanin Albanije M. G. (27) iz Drača uhapšen je zbog sumnje "da je imao namjeru da skank, radi dalje prodaje, prokrijumčari iz Albanije preko teritorije Crne Gore u zemlje okruženja"

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su juče, na graničnom prelazu Božaj, na ulazu iz Albanije u Crnu Goru, u terentnom motornom vozilu italijanskih registarskih tablica otkrili 38 pakovanja sa oko 40 kilograma opojne droge marihuane tipa skank.

Kako je saopšteno, osoba koja je prevozila drogu je uhapšena zbog sumnje "da je imala namjeru da skank, radi dalje prodaje, prokrijumčari iz Albanije preko teritorije Crne Gore u zemlje okruženja".

"Carinski i policijski službenici su, koristeći specijalne alate, izvršili kontrolu teretnog motornog vozila, kojom prilikom su uočene prepreke u podnom delu vozila, gde je otrkiven specijalno izrađen bunker u kojem je pronađeno 38 pakovanja oblepljenih PVC folijom braon boje. U pakovanjima se nalazila suva biljna materija tamnozelene boje, za koju se posumnjalo da se radi o marihuani tipa skank. Carinski i policijski službenici su oduzeli pomenutu materiju i o svemu obavestili policijske službenike iz Odseka za borbu protiv droge i krijumčarenja, koji su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

Preliminarnom analizom oduzete materije potvrđeno je da se radi o skanku težine oko 40 kilograma. Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi veštačenja.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track