UMALO DA UMRE: Odveli robijaša kod lekara, u povratku mu razbili glavu i ostavili ga tako 2 dana!
Foto: Printscreen YouTube

Otvorena istraga

UMALO DA UMRE: Odveli robijaša kod lekara, u povratku mu razbili glavu i ostavili ga tako 2 dana!

Crna Gora -

Osuđeniku Mehmedu Đokoviću razbijena je glava dok je vraćan iz Urgentnog bloka u Kazneno-popravni dom, posle čega je dva dana proveo u zatvorskoj sobi bez ukazane lekarske pomoći.

Đokovićeva porodica i advokat Božo Milonjić kažu da sumnjaju da je povreda nastala od udarca pendrekom, Milonjić je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica, službenika ZIKS-a, zbog ubistva u pokušaju.

Iz uprave spuškog zatvora saopštili su da je i njima u interesu da se utvrdi puna istina u vezi tog događaja, zbog čega će pokrenuti internu istragu.

Đokovićev sin Arben ispričao je da je njegov otac 3. februara odveden iz KP doma u podgoričku Hitnu pomoć zbog jakih bolova u stomaku. Posle nepuna tri sata vraćen je u ZIKS, ali mu je oko 21 sat ponovo pozlilo. Tada su ga iz Hitne službe uputili u Urgentni blok, gde je zadržan do sat iza ponoći.

Zatvor u Spužu (Foto Printscreen YouTube/Al Džazira)
Zatvor u Spužu (Foto Printscreen YouTube/Al Džazira)

"U subotu su nas zvali drugi osuđenici i rekli da ima nesnosne bolove glave i da hitno reagujemo. Zvali smo njega, rekao je da se ne seća ničega osim da je u zatvorskom automobilu dobio udarac u glavu i da ne zna kako je stigao do svoje sobe. Zvali smo dežurnu službu sve dok nam nisu rekli da više ne zovemo i nisu reagovali. Tek u nedelju veče prebačen je u Klinički centar, gde mu je konstatovana fraktura lobanje, krvarenje u mozgu, hematomi... Lekar nam je rekao da je najvjerovatnije udaren tupim predmetom", priča Arben Đoković.

Advokat Milonjić kazao je da je ZIKS-u predao zahtev za utvrđivanje činjenica u tom slučaju.

Teško povređenog Đokovića držali su 2 dana bez lekara u ćeliji (Foto: Printscreen YouTube)
Teško povređenog Đokovića držali su 2 dana bez lekara u ćeliji (Foto: Printscreen YouTube)

"Porodica mog klijenta me obavestila da je Đoković odveden na pregled zbog bola u stomaku, a vraćen u ZIKS sa prelomom lobanje, izlivom krvi na mozak i drugim posledicama povrede, opasnim po život, nastale pod sumnjivim okolnostima. Sa takvim povredama ostavili su ga dva dana u zatvorskoj sobi. Danas sam razgovarao sa direktorom ZIKS-a Miljanom Perovićem koji je obećao da će hitno utvrditi sve činjenice u vezi povređivanja Đokovića. Tražio sam da mi dostave informaciju ko je tog dana, službenim automobilom vozio Đokovića do KC-a i nazad, da li su obavestili medicinsku službu ZIKS-a u kakvom je stanju vraćen u zatvor, jer je u vozilu izgubio svist, da li je pregledan zbog bola u glavi...", kazao je Milonjić.

Dodao je da je tražio i hitno ispitivanje zatvorskih službenika koji su vozili Đokovića. Inače, Đoković u spuškom zatvoru robija dugogodišnju kaznu zbog šverca droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja