(VIDEO) ATRAKCIJA NA JADRANU: Moćni američki razarač sa 300 mornara pristao u barsku luku!
Foto: Prinskrin Yt

USS Salivans u crnogorskim vodama

(VIDEO) ATRAKCIJA NA JADRANU: Moćni američki razarač sa 300 mornara pristao u barsku luku!

Crna Gora -
BAR - Brod Mornarice Sjedinjenih Američkih Država USS Salivans (DDG 68), razarač sa navođenim projektilima, stigao je jutros u posetu luci Bar u sklopu američko-crnogorske bilateralne saradnje u oblasti bezbednosti.

Kako je saopšteno iz ambasade SAD, tokom posete Crnoj Gori, komandant broda Dženifer Blejksli sastaće se sa potpredsednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem i komandantom Mornarice Vojske Crne Gore kapetanom bojnog broda Darkom Vukovićem.

Članovi posade američkog broda imaće zajedničke treninge sa kolegama iz Mornarice Crne Gore i učestvovaće u akcijama čiji je cilj saradnja sa lokalnom zajednicom.

Brod je dobio ime u čast petorice braće iz Voterloa, Ajova, koji su zajedno služili na brodu USS JUNEAU tokom Drugog svetskog rata. Braća Saliven: Džordž (28), Frensis (27), Džozef (24), Medison (23) i Albert (20) poginuli su tokom bitke na Gvadelkanalu 13. novembra 1942.

USS Salivans usidren je u Mejportu na Floridi. Dom više od 300 oficira i mornara, brod nudi mnoge usluge i sadržaje poput malog grada, uključujući hranu za posadu, bankarske usluge, automate za novac, perionicu rublja, poštanske usluge, frizerski salon, dva fitnes centra, biblioteku i šoping prostor, pri tom raspolažući s više od 10.000 rezervnih delova.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track