(VIDEO) CRNOGORSKA RASKRSNICA STRAVE: Samo semafor može da spreči VELIKU NESREĆU
Foto: Youtube Screenshot/Vijesti

Bijelo polje

(VIDEO) CRNOGORSKA RASKRSNICA STRAVE: Samo semafor može da spreči VELIKU NESREĆU

Crna Gora -

I godinu od kako je rekonstruisana, raskrsnica u bjelopoljskom naselju Rakonje koja povezuje gradsku obilaznicu i magistralni put zbunjuje vozače.

"Ljudi koji su pre 20-30 godina položili ispit njima to nije baš najjasnije tako da vrlo često se dešavaju škripe, izletanja i prevrtanja auta."

Problemi vozača mogli su se izbeći prilikom projektovanja raskrsnice da je Zakonom o putevima sproveden propisani postupak revizije bezbednosti puta, tvrde u Institutu za saobraćaj i komunikacije.

Iako nisu hteli pred kameru, objasnili su nam da je nesnalaženje vozača na ovoj raskrsnici rezultat toga što uslovi vožnje odstupaju od onih na magistralnom putu koji vodi do raskrsnice. Promenom raskrsnice iz Y u T model vozači su primorani na zaustavljanje trakom iz koje se skreće pod pravim uglom što kod vozača koji se uključuju sa magistralnog puta stvara privid da im je ustupljeno prvenstvo prolaza.

Da raskrsnica u Rakonjama ne garantuje bezbednost učesnicima u saobraćaju svesni su i u lokalnoj upravi. Rešenje problema sada, kako kažu, vide u postavljanju svetlosne signalizacije.

Kako se odustalo od prvobitnog rešenja, izgradnje kružnog toka, zbog odbijanja meštana da prodaju zemlju po ponuđenoj ceni, za rekonstrukciju raskrsnice opština je potrošila oko 200.000 evra.

Samo zahvaljujući vozačima koji sa posebnim oprezom prolaze ovuda, greška prilikom projektovanja raskrsnice do sada nije prozurokovala veću saobraćajnu nezgodu. Postavljanje semafora koje se očekuje narednih dana, koštaće Bjelopoljce još 40.000 evra.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track