(VIDEO) KONCENTRACIONI LOGOR PRETVARAJU U LUKSUZNI HOTEL: Ovako će izgledati ostrvo Mamula!
Foto: Printscrine Youtube

Letovalište za bogate

(VIDEO) KONCENTRACIONI LOGOR PRETVARAJU U LUKSUZNI HOTEL: Ovako će izgledati ostrvo Mamula!

Crna Gora -
Vlada Crne Gore je na 49 godina iznajmila ovo ostvro Mamulu, nekadašnji koncentracioni logor švajcarsko - egipatskoj firmi Oraskom koja bi trebala da tu napravi luksuzno letovalište

Posle Drugog svetskog rata mnogi koncentracini logori su ostali netaknuti kao nemi svedoci zločina. Ipak, jedan od njih baš na teritoriji Crne Gore bi trebao da uskoro primi nove goste, objavio je Newsweek.rs Ostrvo Mamula, koje ima prečnik od svega 200 metara je jedva vidljivo na mapi. Smešteno je u Bokokotorskom zalivu na granici Crne Gore i Hrvatske i njime dominira tvrđava iz 19 veka. Tokom Drugog svetskog rata na njemu su Italijani smestili koncentracioni logor, u kome je utamničeno ukupno 2300 ljudi od čega je 130 ubijeno. Vlada Crne Gore je na 49 godina iznajmila ovo ostvro švajcarsko - egipatskoj firmi Oraskom koja bi trebala da tu napravi luksuzno letovalište.

Tome se protive potomci logoraša, mada su lokalna samouprava i udruženje boraca iz Drugog svetskog rata podržali projekat. Inače projekat je i pao u oči jer je crnogorska Vlada u inostranstvu reklamirala ovo novo letovalište za bogate i uspešne. Ovo je plan kako će izgledati ostrvo:

Newsweek.rs Dve vere, isti cilj: Kada su muslimani i hrišćani ratovali zajedno Sigurnost pre svega: Evo zašto su svi prozori u avionu okrugli (VIDEO) Spasavanje uživo: Snoubordera zatrpala lavina, pogledajte reakciju njegovih prijatelja (VIDEO)

Podrška jedno drugom: Prerano rođeni blizanci se drže za ruke (VIDEO)

6 omraženih: Bili su diktatori, ubice, fanatici, a mogli su biti omiljeni (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track