(VIDEO) OVI KLINCI SU PRIMER ZA SVE: Gimnazijalci iz Bara snimili spot koji šalje fenomenalnu poruku
Foto: Printscreen/ Youtube

Balkan da se ugleda na njih

(VIDEO) OVI KLINCI SU PRIMER ZA SVE: Gimnazijalci iz Bara snimili spot koji šalje fenomenalnu poruku

Crna Gora -

Talenat za igru, pesmu i glumu učenici Gimnazije "Niko Rolović" dokazali su još jednom, i to u nesvakidašnjem video spotu "Ne rugaj se" koji je ove nedelje postavljen na Jutjubu.

Spot i istoimena pesma snimljeni su u sklopu međunarodnog projekta Saveta Evrope čiji je cilj osnaživanje škole da neguje demokratsku kulturu i uvažavanje različitosti, kroz podršku i učešće celokupne zajednice.

Gimnazija "Niko Rolović" je u projektu predstavnik Crne Gore, a partnerske zemlje su i Grčka, Mađarska, Poljska, Rumunija i Bugarska.

"Naša Gimnazija je odabrana kao pilot škola za sprovođenje akcionog istraživanja o položaju dece koja su u riziku od socijalnog isključivanja, a u školi će se, nakon istraživanja, realizovati određene akcije uz učešće ostalih interesnih grupa iz zajednice", saopštili su ovim povodom iz uprave škole.

Pesmu su otpevale učenice Gimnazije Ksenija Ivanović, Vasilisa Savić, Anđela Nikolić, Jovana Krgović, Aleksandra Nonković i Arina Petrunina, direktorica Marija Đonović i barski muzičar Gavro Gajo Ugrenović.

Muzički producenti bili su su Božidar Gagović i Novak Brajović koji je uradio i aranžman, profesorka Marica Nikitović je režirala spot, a Dejan Senić je sa svojim saradnicima iz sve snimio i montirao. Asistenti na snimanju bili su Igor Perčobić i Dragan Nana Profaca. Koordinator projekta je Slavica Vujović.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track