(VIDEO) POŽAR U ULCINJU POD KONTROLOM: Vatra progutala dve barake, porodice evakuisane
Foto: Printscreen YT/ Vijesti

Vatrogasci jedva obuzdali stihiju

(VIDEO) POŽAR U ULCINJU POD KONTROLOM: Vatra progutala dve barake, porodice evakuisane

Crna Gora -

Žarište požara koji je izbio na brdu Bijela gora u Ulcinju, ugašeno je, a u požaru su izgorele dve barake, preneli su crnogorski mediji.

Sada sve zavisi od vetra, kazali su ulcinjski vatrogasci za TV Teuta.

Požar koji je danas izbio na brdu Bijela Gora na ulazu u Ulcinj brzo se širi, zbog čega je u toku evakuacija, a vatru gasi i jedan kanader, preneli su crnogorski mediji.

Požar je izbio oko 11.00 sati, a nošen prvo severnim, zatim zapadnim vetrom, brzo se proširio do kuća na brdu, prenosi RTCG.

Iz Službe zaštite zamolili su sve građane koji mogu da pomognu u gašenju.

Šef ulcinjskih vatrogasaca Fljamur Selović rekao je da je požar koji je izbio u Bijeloj Gori u Ulcinju van kontrole vatrogasaca i da je vatra progutala dve kuće, javljaju crnogorski mediji.

"U pomoć su stigli i vatrogasci iz Bara, Podgorice, Budve. Tu su i dromaderi helikopteri, celo ljudstvo ulcinjske vatrogasne jedinice i građani. Branimo domaćinstva koliko je to u našoj moći, ali veoma je teško jer je požar van kontrole", rekao je Selović.

Šef ulcinjskih vatrogasaca rekao je da je situacija na terenu potpuno haotična i nije znao tačno da kaže kolika je površina pod vatrom.

"Gori cela Bijela Gora, čak i borovi prema putu ka Baru", izjavio je Selimović.

Požar je pretio celom naselju, a većina porodica se evakuisala. Kuće su sada bezbedne, a vatrogasci zahvaljuju meštanima koji su ostali da gase vatrenu stihiju, prenosi RTCG.

Sada je potrebno sprečiti širenje požara u drugim pravcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track