ZAHAROVA UPOZORAVA RUSKE TURISTE: U Crnoj Gori očekujte provokacije, pa i HAPŠENJE
Foto: Profimedia

Nisu ih zavarali

ZAHAROVA UPOZORAVA RUSKE TURISTE: U Crnoj Gori očekujte provokacije, pa i HAPŠENJE

Crna Gora -

Rusija ne isključuje moguće provokacije ruskih građana u Crnoj Gori, njihovo hapšenje pod sumnjivim okolnostima ili izručenje trećim zemljama, izjavila je danas portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Sitacija u Crnoj Gori je očigledno, nepovoljna za Ruse", rekla je Zaharova, preneo je TAS S. Prema njenim rečima, s obzirom na pogoršanje bilateralnih odnosa, koje je isprovocirala Podgorica, očekivanog članstva Crne Gore u NATO-u u bliskoj budućnosti i odluke crnogorskih vlasti da se u potpunosti pridruže sankcijama EU protiv Rusije, Rusija primećuje u Crnoj Gori talas antiruske histerije.

"Primećujemo rastući negativan odnos prema ruskom biznisu i našim državljanima, pokušaj podsticanja neprijateljskog raspoloženja prema Rusiji i njenim državljanima", dodala je Zaharova. Ona je rekla da Rusija ne isključuje moguće provokacije, hapšenja pod sumnjivim okolnostima i pokušaj isporučivanja ruskih građana trećim zemljama, pre svega SAD.

"U tom kontekstu, nedavna odluka Podgorice da produži bezvizni režim našim državljanima do 90 dana je trik kojim ne može da sakrije odnos prema Rusiji a koji je oblikovan da bi zadovoljio Zapad", rekla je Zaharova i pozvala ruske državljane da ovo uzmu u obzir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track