HRVATI PRIZNAJU: Slali smo smrt u Siriju, izbeglice beže pred našim oružjem!
Foto: Printscreen

Poslali tri hiljade tona

HRVATI PRIZNAJU: Slali smo smrt u Siriju, izbeglice beže pred našim oružjem!

Region -
Hrvatska je 2012. slala oružje u Jordan, ali je ono završilo je u rukama ISIL-a u Siriji, od čijeg terora sada beže izbeglice koje sada dolaze u Hrvatsku, piše hvatski portal 24 sata

Sa zagrebačkog aerodroma su tokom 2012. i 2013. u Siriju poslate tri hiljade tona oružja. To su tri hiljade tona kojim se rušio Asadov režim, samo radi ostvarenja američkih ciljeva, ali to su i tri tisuće tona oružja koje su u protekle dve godine, na kraju, završile u rukama zloglasnih ISIL-ovaca.

I da, zaboravili smo: zbog rata koji je započeo baš tim oružjem sad su Hrvatska i Evropa suočene s izbegličkom krizom veka.

Transport tog oružja trajao je mesecima, a sve je u Vašingtonu dogovorio hrvatski ambasador Joško Paro još godinu ranije, 2012. Hrvatska vlada nikad nije građanima pružila suvislo obašnjenje o toj operaciji, a sve je razotkriveno samo zahvaljujući novinarima. Ali ni opozicija se nije upinjala da raščisti skandal.

Zbog svega smo morali spasavati i živote hrvatskih mirovnjaka. S Golanske visoravni je brže-bolje povučeno 97 vojnika koji su onde bili u mirovnoj misiji. Uz Amerikance i Hrvatsku, u operaciji su učestovale još tri zemlje: Jordan, Turska i Saudijska Arabija, koja je, navodno, imala ključnu ulogu.

Činjenica je da se Hrvatska danas u izbegličkoj tragediji ponaša zrelo, nosi se s haosom dostojanstveno, niko nas ne može optužiti da smo mali fašisti, ksenofobi i kukavice koji žičanom ogradom ili vojskom misle da reše problem migranata s kakvim se Evropa nije nikad suočila.

Ali Hrvatska u celoj priči nije bezgrešna. Štaviše, Hrvatska je pre tri godine pristala da bude pion u još jednoj glupoj, promašenoj i fatalnoj intervencionističkoj avanturi, zaključuje 24 stata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track