SEKRETARICA IZ AFERE DNEVNICE KAO DA JE U ZEMLJU PROPALA: Bivšu službenicu hrvatske vlade ni sud ne može da nađe!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

SAUHINA SARADNICA NESTALA?

SEKRETARICA IZ AFERE DNEVNICE KAO DA JE U ZEMLJU PROPALA: Bivšu službenicu hrvatske vlade ni sud ne može da nađe!

Hrvatska -

Sud u Hrvatskoj već više od mesec i po dana muku muči s dostavom svojih odluka Sandri Zeljko, koja se s Tomislavom Sauhom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama račun oštetila za oko milion kuna (oko 135 hiljada evra).

Službeno prebivalište, ono prema kojem plaća porez, nalazi se u Vukovaru, a zapravo živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta. Zagrebačku adresu dala je tokom ispitivanja, a i na tu adresu joj je sud slao obaveštenja. Međutim, sud nije dobio povratnu informaciju da je ona stvarno i primila obaveštenje o pokretanju istrage, što je jedan od preduslova za nastavak suđenja. Tome će sada biti doskočeno objavom na oglasnoj tabli suda, a u međuvremenu će valjda sud saznati gde zaista živi žena koja je godinama radila u kancelariji Vlade, kao osoba od najvećeg poverenja više od jednog premijera.

Podsetimo, ona je s Jadrankom Kosor prešla iz ministarstva branitelja kada je Kosorica postala premijerka Hrvatske, pa je Zeljko nastavila da obavlja dužnost sekretarice.

Posle smene vlasti, Zeljko je dobila ponudu da nastavi da radi za bivšu premijerku, tada saborsku poslanicu, ali je ponudu odbila i postala sekretar u kabinetu tadašnje potpredsednice Vlade Milanke Opačić.

Međutim, kako je Opačić većinu vremena provodila u Ministarstvu, a Sauha, kao šef kabineta premijera, se žalio da mu treba pomoć, postala je njegova sekretarica. Prema pričama svedoka i ljudima koji su sa Zeljko radili, reč je o profesionalnoj osobi koja je uvek pedantno obavljala svoj posao, koga je imala u malom prstu.

U međuvremenu je Sauha izašao iz SDP, a Sandra Zeljko je prebačena iz Vlade, pa je jedno vreme radila u kabinetu za deminiranje. Kasnije je nezvanično potvrđeno da Zeljko nikad nije ni maturirala u Ekonomskoj školi u Vukovaru, iako je tu školu upisala još pre rata.

"Ona je, koliko smo videli, rođena u julu 1973. tako da je u junu 1991, pred sam početak rata, mogla da završi najviše treći razred srednje škole. Četvrti razred trebalo je da završi 1992. Jedina je mogućnost bila da se upisala godinu dana ranije, a to je pre rata bilo teško jer je bilo jako puno dece", pojasnio je jedan od profesora Ekonomske škole.

(Kurir.rs/ Express.hr)

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track