MILORAD PUPOVAC O HOMOSEKSUALCIMA U VLADI HRVATSKE: "Ne kažem da je nemoguće, ali teško mi je zamisliti da gej Srbin danas vodi hrvatsku Vladu"
Foto: Beta

OTVORENO

MILORAD PUPOVAC O HOMOSEKSUALCIMA U VLADI HRVATSKE: "Ne kažem da je nemoguće, ali teško mi je zamisliti da gej Srbin danas vodi hrvatsku Vladu"

Hrvatska -

Predsenik Sroske samostalne demokatske stranke Milorad Pupovac smatra predsednika Srbije Aleksandra Vučića ključnom političkom figurom u Srbiji u dužem razdoblju, a o novoj premijerki Srbije Ani Brnabić kaće je da je "izuzetno organizovana i izrazito vredna osoba afirmirana u određenim međunarodnim krugovima".

"To joj otvara poprilično širok prostor za donošenje odluka i za vođenje vlade te će ona, uz snažnu ulogu predsednika Vučića, to moći samostalno da obavlja”, smatra predsjednik SDSS-a.

A na pitanje može li osoba homoseksualne orijentacije, a ujedno i Srbin, biti predsednik hrvatske Vlade, tvrdi da u postojećim okolnostima u Hrvatskoj to nije realna mogućnost.

“Ali to ne znači da se u nekoj perspektivi ili budućnosti, sa politikom koja pokušava da se izgradi od dolaska Andreja Plenkovića na čelo Vlade, stvari ne bi mogle da promene. U krajnjoj liniji, imamo izabranog potpresednika Sabora iz reda nacionalnih manjina, zastupnika italijanske manjine, dr. Furija Radina. Prema tome, i mi radimo neke korake koji nisu tako veliki i možda nisu toliko zabeleženi ili vidljivi kao što je to u slučaju predsednice vlade Srbije Brnabić, ali se u nešto manjoj meri ipak preduzimaju. Ali, takav korak koji bi obuhvatio obe komponente njenog identiteta, kao što je to učinjeno u slučaju Srbije, ne čini mi se realnim na nacionalnom nivou u Hrvatskoj danas. Ali ne kažem da je nemoguće”, kazao je.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ana Brnabić ušla u Top 5 !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track