KRSTIČEVIĆ OSTAJE MINISTAR ODBRANE: Odlučio sam da ostanem posle brojnih razgovora s premijerom... njemu sam posebno zahvalan
Foto: Fonet AP 12.7.2017

Puj Pike ne važi

KRSTIČEVIĆ OSTAJE MINISTAR ODBRANE: Odlučio sam da ostanem posle brojnih razgovora s premijerom... njemu sam posebno zahvalan

Hrvatska -

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH) poslalo je saopštenje u kojem prenose izjavu potpredsednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, koji ipak odustaje od ostavke.

Podsetimo, Krstičević je ponudio ostavku prošle nedelje posle izjave predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se "vojska mogla ranije poslati" da pomogne u Dalmaciji na mestima koje su pogodili požari. Ostavku su isti dan javno odbili premijer Andrej Plenković, ali i predsednica koja je kazala da izjava nije bila kritika Krstičeviću i da on odlično obavlja svoj posao.

"Posle brojnih razgovora s predsednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam da ću i dalje nastaviti da obavljam dužnosti potpredsednika Vlade i ministra odbrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno da demantujem bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv", počinje svoju izjavu Krstičević.

Foto: Beta, foto: Beta

"Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa vatrogascima su uz nadljudske napore obavili ogroman posao u odbrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem.

Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj podršci ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i efikasnijeg sistema sigurnosti. Upravo je ta podrška razlog ove moje odluke.

Čast mi je da budem na čelu Ministarstva odbrane i sa svojim timom u saradnji s drugim ministarstvima i Predsednicom Republike i vrhovnom zapovednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović da nastavimo velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i ekonomskog razvoja Republike Hrvatske.

Na kraju, moram da se zahvalim mojim brojnim prijateljima i građankama i građanima koji su mi ovih dana slali poruke podrške", rekao je Krstičević.

(Foto: Fonet/AP/Beta)

(Kurir.rs/jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track