PRIČA KOJA JE UZBUNILA REGION: Policija našla roditelje koji su ostavili bebu na ulici!
Foto: Zagrebačka Policijska uprava

NAPUŠTENA DEVOJČICA

PRIČA KOJA JE UZBUNILA REGION: Policija našla roditelje koji su ostavili bebu na ulici!

Hrvatska -

Policija zna ko je sedmomesečna beba koja je pronađena prošlog četvrtka ispred crkve Dobrog pastira u zagrebačkom naselju Sesvete.

Njeni roditelji su "na obradi" u policiji, ali nisu oni zaslužni za identifikovanje malene. Pošto su juče objavljene bebine fotografije, ubrzo su se policiji javili šokirani baka i deda i potvrdili da je to njihova unuka.

foto: Zagrebačka Policijska uprava

Malena je ostavljena u ovim kolicima

Nezvanično se saznaje i da je majka kontaktirala s Centrom za socijalni rad koji je preuzeo brigu o devojčici. Žena s bebom u dečjim kolicima zaustavila je to veče u Ulici ciklama čoveka koji je šetao psa i pitala ga da li je u slepoj ulici, a on ju je opisao kao onižu i tamnokosu. Njegova supruga, koja se vraćala s posla posle 22:00 sata pronašla je ostavljena kolica s uplakanom bebom velikih plavih okica. Bila je u žutoj haljinici s belim tačkicama bez rukava.

"Odmah su pozvali sveštenika, koji je bio u parohijskom domu. Ubrzo se tamo skupilo puno ljudi. Dete su uneli u crkvu kako bi ga pregledali. Došla je i ekipa Hitne pomoći i policajci u uniformama, a kasnije i u civilu", priča komšinica Tona Lacković.

foto: Zagrebačka Policijska uprava

Napuštena devojčica nije bila gladna, a lekari su utvrdili da je dobrog zdravlja i uhranjena i da se očigledno o njoj neko dobro brinuo. Malenu je preuzeo Centar za socijalni rad, a policija je otvorila istragu. Pošto se posle šest dana niko nije javio, obratili su se javnosti za pomoć i to je urodilo plodom.

"I sama sam majka. Čim sam čula šta je bilo, steglo me oko srca. Kad samo pomislim na to, odmah mi se plače. Strašno", priča komšinica Tona.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Foto: Zagrebačka Policijska uprava

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Duh ubijenog dečaka pojavio se na mestu ubistva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track