HRVATSKA PREDSEDNICA POSETILA DOM NAJPOZNATIJE KOBILE U AUSTRALIJI: Kolinda oduševila i hrvatske iseljenike i loklano stanovništvo!
Foto: vikipedia

pre nje je to uradila kraljica elizabeta

HRVATSKA PREDSEDNICA POSETILA DOM NAJPOZNATIJE KOBILE U AUSTRALIJI: Kolinda oduševila i hrvatske iseljenike i loklano stanovništvo!

Hrvatska -

Južnoaustralski gradić Port Linkoln poznat je po prvoklasnoj tuni, olimpijskom pobedniku u dizanju tegova i pobedama na najvažnijem australijskom konjičkom kupu.

To su više nego dovoljni razlozi da ovaj obalni gradić sa 15.000 stanovnika, smešten 600 kilometara južno od Adelaida, u petak poseti hrvatska predsednica Kolinda Grabar-KItarović.

Gradonačelnik Nevil Stark kaže da će to biti dan upisan u istoriju Port Linkolna. 'Ona je prva šefica države koja dolazi u posetu Port Linkolnu od 1954. godine. A tada je ovde bila kraljica Elizabeta', rekao je Stark. 'To je odlično za Port Linkoln. Sve što promoviše naš grad je sjajno'.

Grad je proslavila i kobila Makybe Diva, prva trostruka pobednica najcenjenijeg australijskog konjičkog takmičenja, Melborn Kupa, u njegovoj istoriji. Njen vlasnik je hrvatski ribar Toni Šantić koji se obogatio u industriji tune. Kobila je toliko slavna da u Port Lincolnu ima i svoj spomenik.

Kurir.rs/Tportal

Foto: Vikipedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je moguće?! Srbi za milione evra daju podršku Haradinaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track