SRPSKI TINEJDŽERI KRIVI ZA POŽAR U HRVATSKOJ? Pokušali da ga ugase pa na kraju pobegli glavom bez obzira!
Ilustracija, Foto: Reuters 16.8.2017

dramatično

SRPSKI TINEJDŽERI KRIVI ZA POŽAR U HRVATSKOJ? Pokušali da ga ugase pa na kraju pobegli glavom bez obzira!

Hrvatska -

Gori na više m esta u okolini Zadra. Požarišta su duga i po nekoliko kilometara, teren je nepristupačan i miniran, a situaciju gasiteljima otežava i bura. Prepodne je najteže bilo na području Benkovca i Vrane, ali tokom poslepodneva se vatra približila Zadru.

Poslepodne je buknuo požar u Kožinu gde je gorela borova šuma, a iz MORH-a je saopšteno da je taj požar pod kontrolom. Požar kod Pristega plamti tolikom silinom da je zahvatio nekoliko porodičnih kuća.

Ministar Davor Božinović ponovio je kako ne može da isključi mogućnost da su požari kod Zadra podmetnuti i kako minski sumnjivo područje oko autoputa otežava gašenje požara.

Portal ŠibenikIn je objavio kako su ranije uhapšene osobe zbog sumnje na povezanost sa požarima policiji prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a reč je o petorici maloletnika i jednom 18-godišnjaku.

Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica državljani Republike Srbije, njihovi rođaci koji leti dolaze u selo.

Taj portal navodi kako je zaposlena u Nacionalnom parku Krka koja radi na recepciji u Burnumu i koja se vraćala kući, videla te mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrsnici Kistanje-Knin-Oklaj.

Bili su joj jako sumnjivi pa je javila to čuvarima prirode u parku nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio da je verojatno reč o grupi lokalnih momaka i odlučio da ih pronađe. Otišao je u selo i stupio ss njima u kontakt, a oni su mu navodno priznali da su zapalili vatru.

Čuvar parka rekli su da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak i da se ona otela kontroli paa su je uzalud pokušali da ugase. Kad su shvatili da je ‘đavo odneo šalu’, jer su izazvali veliki požar, pobegli su. Mladići su navodno odranije poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalnu pomoć.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track