STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U RIJECI: Sin držao mumuficirani leš majke dve godine u stanu, pod gomilom smeća i to zbog jednog jedinog razloga
Foto: Profimedia

SUMNJA SE DA JE POBEGAO U NEMAČKU

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U RIJECI: Sin držao mumuficirani leš majke dve godine u stanu, pod gomilom smeća i to zbog jednog jedinog razloga

Hrvatska -

Kada je u stanu u Ulici Tina Ujevića u Rijeci izbio požar, policija je došla na lice mesta i pronašla telo koje najverovatnije pripada 70-godišnjoj M. U.

Od požara u stanu izgubio se trag i njenom sinu, 42-godišnjem Fabijanu U., za koga se pretpostavlja da je u međuvremenu pobegao u Nemačku gde se i rodio. Veruje se da je on i podmetnuo požar u stanu, ili barem omogućio da se on razbukta, pre nego što je nestao.

foto: Profimedia

Koliko je žena ležala mrtva u stanu, još nije precizno utvrđeno, ali pretpostavlja se da je preminula barem pre dve godine, a maksimalno pre pet.

Trenutno se čini najverovatnijim da je njena smrt nastupila u 2015. godini, što bi značilo i da je barem dve godine Fabijan U. držao u stanu telo svoje mrtve majke. Oni koji su je poznavali navode da je nesrećna žena bila gluvonema i, kad su je poslednji put videli, teško pokretna.

Komšije tvrde kako u pozadini ovog zločina leži nemačka penzija M. U. koju je podizao sin.

Dosadašnji nalazi istražitelja govore da verovatno nije reč o ubistvu, nego je žena preminula prirodnom smrću. No, verovatno posle toliko vremena i stanja tela i neće biti moguće utvrditi sve ono što bi se u 'normalnim' okolnostima utvrdilo.

Postavlja se pitanje zašto je Fabijan U. koga komšije opisuju kao osobenjaka, nezaposlenog i razvedenog, čoveka sklonog skupljanju smeća u kući, uživanju droge i alkohola, sam podmetnuo požar u stanu.

Jedna od spekulacija jeste da je moguće da je on imao informacije da je skrivanje mrtve majke došlo u opasnost da bude otkriveno, pa je odlučio da izazove požar u stanu koji će progutati i njegovu mamu.

Njeno mumificirano telo pronađeno je na trosedu, pod gomilom ćebadi i smeća.

Kako to da je telo žene pronađeno minimalno dve godine nakon što je nestala, pitanje je za sebe, ali upućeni u slučaj navode nam da je tome pridoneo njen sin, koji je zavlačio nadležne službe i institucije, govoreći i policiji da verovatno otišla u mesto kod Karlobaga, odakle je rodom. Vreme je prolazilo, žena kao da je propala u zemlju, sve dok nije krenulo čišćenje stana nakon požara.

Kurir.rs/Novi list Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja