OGLASIO SE I TODORIĆ: Ovo je paravan za najveću pljačku privatne imovine
Foto: Profimedia

AKCIJA AGROKOR

OGLASIO SE I TODORIĆ: Ovo je paravan za najveću pljačku privatne imovine

Hrvatska -

Pred Kulmerove dvore, rezidenciju porodice Todorić, rano jutros stiglo je nekoliko policijskih vozila. Prema nezvaničnim informacijama bivši vlasnik kompanije "Agrokor" Ivica Todorić nalazi se u inostranstvu, a policijska akcija Agrokor koja je započela jutros odvija se na više od 60 lokacija u Hrvatskoj, dok je 300 policajaca na terenu.

U međuvremenu, Todorić se oglasio na svom blogu.

"Ipak neočekivano, jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva krivična dela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već doneo presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uveravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan evro otuđenog i proneverenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina.

Reč je o političkom procesu. Nisam spreman da gledam i čekam da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti.

Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam odbranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u savremenoj Evropi. To ću učiniti u sledećih nekoliko dana, jer su mi teško povređena ljudska prava.

Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom poverenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je verovatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina.

Svojim javnim delovanjem ću se i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protivustavne radnje i premijera Plenkovića, ministra Božinovića i gospođe Dalić koji obilato politički sponzorišu Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, ekonomske i finansijske štete. Ni hapšenja, ni eklatantna pravna neregularnost u rasvetljavanju svih okolnosti me neće sprečiti.", objavio je Todorić na svom blogu.

Prema navodima medija, Todorić se nalazi u Londonu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track