HRVATSKI POLICIJSKI NAČELNIK IMA PROBLEM SA NEKRETNINAMA: Šestospratnicu kupio za 18.000 evra, evo kako!
Foto: profimedia-0194853221

Nije tetka

HRVATSKI POLICIJSKI NAČELNIK IMA PROBLEM SA NEKRETNINAMA: Šestospratnicu kupio za 18.000 evra, evo kako!

Hrvatska -

Josip Ćelić, novoimenovani načelnik PU karlovačke, prvi put u javnosti govori o kupovini šestospratnice u Lokvi Rogoznici, zbog koje ga često u medijima proziva austrijski biznismen Josef Stern, koji je pre šest godina protiv njega i svojih bivših partnera Bolisa Kale i Tibora Marijaka podneo krivične prijave.

Ćelić, kako Stern tvrdi, i u medijima i u prijavi, njegovu kuću 2007. kupio je bez njegovog znanja i saglasnosti od poslovnog partnera Borisa Kale, s kojim se Austrijanac razišao, za samo 18.000 evra, piše Slobodna Dalmacija.

Ćelić, kako kaže Stern, za kuću je platio 18 hiljada evra duga koji je društvo "Flava Linea" imalo prema privatnoj osobi, a poreski dug "Flava Linee" od 1,3 miliona kuna Ćelić nikada nije platio, iako je prošlo skoro deset godina. To tvrdi Stern, a i u nepravosnažnoj optužnici državnog tužilaštva protiv Borisa Kale stoji ista konstatacija.

Ćelić je pristao da nakon deset godina medijske tišine o ovoj kupoprodaji, o kojoj su pisali svi mediji u Hrvatskoj, prvi put da kaže svoju istinu, i to za Slobodnu Dalmaciju.

Naime, Ćelić je sve građanske postupke protiv Sterna dobio, a u tužilaštvu u Splitu protiv njega nije podignuta nikakva optužnica.

Postavljen mu je niz pitanja - od toga je li mu bilo sumnjivo da se kuća koja je plaćena 1,5 miliona maraka ili u protiv vrednosti sadašnjih 800.000 evra prodaje za 200 hiljada evra, je li u međuvremenu, deset godina od kupovine kuće, podmirio taj poreski dug prema Poreskoj upravi od 1,3 miliona i je li tačno da je taj postupak naplate duga pred zastarom, kako je postao bogat čovek sa obzirom na to da osim kuće u Lokvi Rogoznici ima još nekretnina?

"S obzirom na koji ste način postavili vaša pitanja, a da vam na ista ne odgovaram s da i ili ne, napisat ću vam hronologiju i sve činjenice vezane za kupnju navedene kuće", odgovorio je Ćelić.

"Uveren sam kako ste kao novinar upoznati sa činjenicom da sve postupke koji su u toku, ja kao policijski službenik ne mogu i ne smem komentarisati, jer time sebe izlažem odgovornosti, a šta verujem nije vaš cilj, nego saznati istinu".

Ćelić objašnjava istoriju oko kupovine šestospratnice u Lokvi Rogoznici...

"Naime, navedena nekretnina se prodavala na tržištu i istu sam temeljem valjanog kupoprodajnog ugovora, sklopljenog 6. srpnja 2007. godine s prodavateljem TD 'Flava Linea' d.o.o., stekao kao kupac, postupajući u skladu s načelom povjerenja u zemljišne knjige".

Kurir.rs/Jutarnji list

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track