BAKA KRENULA DA SE SVETI PEDOFILU: Uzela pravdu u svoje ruke, nakon što joj je napao unuke
Foto: Profimedia

osveta

BAKA KRENULA DA SE SVETI PEDOFILU: Uzela pravdu u svoje ruke, nakon što joj je napao unuke

Hrvatska -

Jedna baka iz okoline Splita odlučila je da krene u lični rat protiv mladića (25) koji se već mesecima nalazi u istražnokm zatvoru jer se sumnja da je zlostavljao njene male unuke.

Baka je počela da deli letke sa podacima o pedofilu, kako bi ih upozorila na njega.

"Da samo znate koliko sam razmišljala šta ću napraviti, smem li išta preduzeti... Moram priznati da sam se malo bojala, ali ne da završim u zatvoru ili slično, nego da ne napravim efekat koji ne želim, da ne ugrozim istragu. Moj je cilj da dignem na noge i druge bake i mame, da vidimo svi da je svaki pedofil nečiji kum, sin, komšija, da ih moramo razotkriti. Uverena sam da, kad bi oni znali da će biti raskrinkani, da će celi kvart znati ko su i šta su, da bi sigurno pazili šta rade. Reći ćete da sam uzela zakon u svoje ruke. Jesam, al me nije briga. On je uzeo za pravo da na najbestijalniji način iskoristi moju decu, moje unučice i misli da će proći nekažnjeno. E neće, ne pristajem živeti u takvom svetu", u dahu je ispričala ova 55-godišnja žena.

Čitava priča počela je početkom ove godine dok se o deci brinula njihova 17-godišnja tetka, očeva sestra. Otac devojčica upao je u probleme s kockom, zadužio se kod lihvara i nikada nije bilo kod kuće, a majka je radila i po 20-ak sati dnevno, noć i dan, kako bi prehranila porodicu i skupila novac za vraćanje dugova. I tako je po decu u vrtić išla njihova tetka koja bi ih onda čuvala.

"Tog bolesnika pedofila niti ta mala niti mi nismo poznavali dok se sve ovo nije dogodilo. Kako sam saznala posle, on je nju našao preko Fejsbuka, očigledno je ko zna koliko cura vrbovao dok nije naleteo na nju, neuglednu i dovoljno povodljivu. Počeli su da se dopisuju, valjda se i zaljubila u njega. Odmah joj je dao do znanja šta želi, rekao joj je da se protiv njega vodi postupak za istu stvar u jednom drugom gradu. Prvo je nagovarao da ona bludniči nad decom dok ih čuva, da ih slika dok vrše nuždu sa fokusom na polne organe, da ih stavlja sebi u krilo, samozadovoljava se i slično... A ona je sve slikala i slala mu snimke. Na kraju bi ona decu, umesto da ih čuva kod kuće, vodila u njegov auto i onda su ih odvozili u šumu gde bi on...uh, ne mogu da govorim, da samo znate koliko mi je teško", sa grčem u glasu priča baka.

Niko od porodice, kaže, nije znao šta se događa dok jedna od devojčica nije majci jedne večeri rekla da ju je Duje dirao po polnom organu. Duje je, naravno, lažno ime sa kojim se pedofil predstavio devojčicama, a kad je majka pitala ko je to, devojčica je rekla da je to momak sa kojim se tetka druži. Šokirana majka odmah je otišla da sve prijavi policiji koja je odmah reagovala, uhvatila i 25-godišnjaka i perverznu tetku. U njegovom telefonu i kompjuteru pronašli su gomile snimaka i fotografija.

"Moja ćerka je totalno "pukla" od svega, a ni ja više nisam normalna. Ali ne smem da izgubim kontrolu ja sam hraniteljka porodice sada i odlučila sam da se ne predam, već da se borim na drugi način. Ime tog bolesnika slučajno sam saznala, a nakon što 4 meseca nisam mogla oka sklopiti od misli na stravu koju su moje curice preživele. A onda sam odlučila da odem do njegove kuće, upoznam njegovu majku i oca, da vidim znaju li oni ko im je sin, jel uopšte živi sa njima, jesu li nesrećni kao i ja. I došla sam na adresu, do male porodične kuće, otvorio mi je njegov otac. Pitala sam ga je li on otac pedofila tog i tog, a on se iznenadio. Rekla sam mu da sam ja baka devojčica koje je njegov sin zlostavljao. Uveo me u kuću. Unutra sve staro, oronuli nameštaj, ustajao miris, a jedino je "oči bola" velika televizija i kompjuter. Rekao je da ne veruje da je njegov sin to napravio, da je moja ćerka menjala iskaze, a ja sam mu kazala da to nije moja ćerka, nego tetka devojčica. Pitala sam ga zna li da se protiv njegovog sina vodi postupak za ista nedela u drugom gradu, a on je rekao da mu je advokat rekao da će to pasti u vodu. I tu sam "poludela", podigla sam glas. Pitao me je šta hoću, da li sam došla da pretim, hoću li ubiti njegovog sina? Ne, ne bi ga ubila, skinula bi ga golog i naterala da sa natpisom "ja sam pedofil" šeta po kvartu danima, eto to bi napravila", žučno je ispričala neustrašiva žena.

Nedugo nakon toga je napisala prvi letak u kojem navodi ime i inicijale prezimena osumnjičenog pedofila i kvart u kojem živi. Podelila je stotinak takvih letaka po Brdima i Ravnim njivama, a neki od građana čak su uznemireni zvali i policiju. Priča se proširila i po društvenim mrežama. Posle je saznala ko su stričevi, ujaci i tetke 25-godišnjaka i sve ih je, barem one koje je uspela da dobije, nazvala telefonom i pitala ih znaju li koga imaju u porodici. Neki su se šokirali, neki nisu.

"Jednom od ujaka rekla sam da želim da mu cela familija i rod i porod zna ko je mali, a on je rekao: "Ne brinite, gospođo, dobro se to zna." Tog dana kad sam prvi put delila letke, negde oko jedan, na vrata mi je neko pozvonio, neki glas mi je govorio da otvorim. Nisam znala ko je, a kad sam preko prozora dečje sobe pogledala ko je na vratima, videla sam njegovog oca. Zatim mi je otac rekao da će me ubiti. Dobila sam neku neopisivu snagu, deca su bila sa mnom, nisam htela da ih oni vide, nisam to mogla da podnesem i skočila sam kao lavica, počela sam da vičem da ću ga rastrgnuti. A njihov sin, pedofilov brat, nadvio se onako visok i mršav nad balkon i šaputao da pazim dobro kad uđem u auto hoće li odleteti u vazduh i ja i auto. Sve sam prijavila policiji koja je reagovala i privela ih. Znate, kad o svemu tome mislim, osećam se nekako gorko, kao da smo i ja i deca oštećeni, nekako sa gađenjem se osećam, ne znam kako bih vam to opisala... Ali, nisam od onih koji će sedeti kod kuće, gledati turske serije i pušiti i nervirati se, a da neko upropasti život meni i njima, e nećeš", odlučna je ova žena.

Govori dalje da je onda odštampala 40-ak letaka s podacima 17-godišnje tetke i podelila po centru Splita. Verbalno se sukobila i s devojčinom majkom, ali od svoje borbe ne odustaje. Kaže da njena porodica ne podržava to što radi, ali ona je u tome našla svoj smisao i svoju borbu.

"Napravila sam pre desetak dana novi letak, najveći i s najviše detalja o njemu i njegovoj porodici, a potpisala sam se kao lavica koja lovi pedofile. Bila sam spremna taj dan da će mi opet doći na vrata, spremila san četiri šrafcigera za obranu, ali niko nije došao. Moj život do tada je bio bajka, živela sam mirno i kako sam htela, bila sam srećna. Otkada se to dogodilo mojim unukama, moj život više nisu cveće i ptičice, već borba protiv pedofila. Ne bojim se zatvora, ne bojim se ničega i neću odustati od deljenja letaka. Tom bolesniku, a i drugima sličnim njemu, želim da ukradem život kao što ga je on ukrao meni. Nemam više mira, odlučila sam da se borim na ovakav način protiv svakog pedofila za kog budem pouzdano i provereno saznala da je to što je. Volela bih da upoznam i povežem se sa drugin ljudima kojima se dogodio isti ili slični užas, da se družimo i olakšamo jedni drugima patnje. Mene samo zanima da li ti pedofili, da li je taj bolesnik mislio da ta deca nemaju nikoga ko će ih osvetiti, da to mogu napraviti i da će proći nekažnjeno. E neće", zaključila je hrabra baka.

Inače, u četvrtak ujutru ovu ženu su na radnom mestu posetili policajci koji su joj uručili poziv na Prekršajni sud, i sada joj preti novčana kazna jer je zalepila veći broj letaka na štetu osumnjičenog mladića i njegovog oca.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Vladimir Urukalo)

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track