TODORIĆ NIJE KOD MIŠKOVIĆA U LONDONU: Novinari našli samo Ivanu Mišković Karić i supruga Gorana
Foto: Dragan Kadić

potraga

TODORIĆ NIJE KOD MIŠKOVIĆA U LONDONU: Novinari našli samo Ivanu Mišković Karić i supruga Gorana

Hrvatska -

Reporteri hrvatskih medija obišli su vilu Miroslava Miškovića jer su se proteklih dana u medijima pojavile spekulacije da vlasnik Agrokora Ivica Todorić boravi u jednoj od vila u vlasništvu srpskog biznismena i članova njegove porodice koje poseduju u Londonu, ali Todorića nisu našli.

"Idem po Gorana, uđite", pozvala nas je čistačica na vratima vile u vlasništvu srpskog biznismena Miroslava Miškovića u elitnoj londonskoj četvrti Vajkomb Skver u kojoj žive njegova ćerka Ivana Mišković Karić i njen suprug Goran Karić, piše list u reportaži iz Londona.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković u domovini je takođe bio procesuiran i blizak je prijatelj Ivice Todorića, podseća list.

List navoda da je reporterima Jutarnjeg, čistačica porodice rekla da u vili žive samo Ivana Mišković Karić i njen suprug Goran Karić kog smo u petak ujutro zatekli kod kuće, ali je odbio da izađe pred novinare i nekoliko minuta posle se odvezao u džipu.

Reč je o ekskluzivno uređenoj vili, čije predsoblje je moderno dizajnirano.

Nekretnine u ovoj londonskoj četvrti, prema medijskim napisima, važe za najskuplje u centru Londona.

Britanski mediji su 2009. pisali da su se u tim vilama smestili bogati finansijskih i strani investitori, dok je Sandaj tajms 2006. objavio da je Mišković za "naslednika Marka Miškovića kupio vilu u Kensingtonu vrednu 25,5 miliona funti i da je to treća vila koju je kupio u Londonu".

"Mišković je prošle godine u elitnoj londonskoj četvrti Vajkomb Skver postao vlasnik dve kuće vredne 14,5 i 11 miliona funti", pisao je tada list.

Ivana Mišković Karić i suprug Goran Karić, koji potiče iz porodice Karić, nakon pokretanja postupka u Srbiji protiv Miroslava Miškovića preselili su se u London.U London su preselili i biznis i u registru britanskih komšpanija vidljive su firme povezane s njima. U registru nema ništa na ime Miroslava Miškovića, ali u kompaniji Redstart Investment Limited direktorka je bila Marija Desivojević-Cvetković, potpredsjednica Delta holdinga, a sada je Ivana Mišković Karić.

Iz dokumenata, javno dostupnih u britanskom registru, vidi se da je u kompaniju uneto 20 miliona evra, pa 45 miliona evra.

Ivana Mišković Karić spominje se u još jednoj londonskoj firmi. Reč je "Taat kompani limited" u kojoj je takođe upisana kao direktorka.

Njen suprug Goran Karić aktivan je u kompaniji "Hemslejd limited", a kompanija "Hitomi fanajnšal limited" registrovana je na Britanskim devičanskim ostrvima i povezana je sa kompanijom "Hemslejd trejding limited" s Kipra.

U britanskom registru nema kompanija povezanih s članovima porodice Todorić, navodi Jutarnji.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Goran Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track