KOLINDA TVRDI DA NE ZNA GDE JE TODORIĆ: Čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam na kojoj adresi
Foto: Profimedia i EPA, Foto: profimedia/EPA

AFERA AGROKOR

KOLINDA TVRDI DA NE ZNA GDE JE TODORIĆ: Čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam na kojoj adresi

Hrvatska -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ocenila je danas da je afera Agrokor jedan od najvećih skandala štetan po hrvatsku privredu, te dodala da je čula da se Ivica Todorić nalazi u Velikoj Britaniji, ali da ne zna na kojoj adresi.

"Ne znam njegovu adresu, čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam na kojoj adresi", rekla je hrvatska predsednica novinarima.

Govoreći o radu Komisije za istragu Agrokora, Kitarović je rekla da želi da sve bude transparentno.

"Želim da je sve transparentno, da javnost zna istinu. Svesna sam da su postojala zakonska ograničenja, ali mislim da je fleksibilnost potrebna i da se zakoni mogu menjati kad je interes javnosti velik i da se raščisti situacija tako da svi koji su krivi i koji su doveli do ove situacije s Agrokorom za to i odgovaraju. Ovo je doista najveći skandal i afera koja jako utiče na stabilnost privrede, kreditore i kooperante'', rekla je Grabar Kitarović, prenosi zagrebački televizija N1.

Hrvatski mediji javili su ranije danas da hrvatske vlasti tačno znaju gde se Todorić nalazi i da su o tome obavešteni nadležni organi Velike Britanije kako bi ga locirali.

Za Todorićem je, inače, prošle sedmice raspisani evropski nalog za hapšenje i crvena međunarodna poternica.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia i EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track