KOLINDA O PLENKOVIĆU: Nismo u sukobu, imam samo jedan cilj
Foto: EPA, Foto: EPA

NESLAGANJE U VRHU HRVATSKE

KOLINDA O PLENKOVIĆU: Nismo u sukobu, imam samo jedan cilj

Hrvatska -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović odbacila je tvrdnje da je u sukobu s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali i dodala da joj je cilj da upozori na stanje u državi, te najavila kako će od njega zatražiti sazivanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost zbog Agrokora.

"Ne, nismo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Niti optimistična, niti pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obaveza", rekla je.

Ona je naglasila da bi želela da se češće čuje s premijerom Plenkovićem i najavila da će predložili da se sazove zajednička sednica Vlade.

O drugom mandatu, kako je navela još ne razmišlja, prenosi Hina.

O stanju u Agrokoru je, prema sopstvenim rečima, čula tek kad je izbila kriza.

Dodala je da veruje da je Vlada, s druge strane, preduzimala sve korake koji su neophodni kako bi se stabilizovala, pre svega, hrvatska privreda jer je koncern Agrokor jedna od ključnih kompanija za stabilnost hrvatske privrede, pa i šire.

"U ovom trenutku mislim da je sazrelo vreme da se o svim tim pitanjima raspravi na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost. Posebno u svetlu najnovijih događaja", rekla je te najavila da će sazivanje sednice predložžiti premijeru.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track