PLENKOVIĆ POBESNEO KAD GA JE NOVINARKA PITALA O PRALJKU: Na podsećanje šta je pričao, odgovorio napadom!
Foto: Beta/ Lana Silvar Dominic, Foto: Beta/Lana Silvar Dominic

NERVOZAN

PLENKOVIĆ POBESNEO KAD GA JE NOVINARKA PITALA O PRALJKU: Na podsećanje šta je pričao, odgovorio napadom!

Hrvatska -

Šef hrvatske vlade Andrej Plenković, odgovarajući na pitanje o promeni stava o presudi haškog tribunala šestorki, verbalno je napao novinarku N1 Televizije, rekavi joj da se ubraja među one koji izvrću teze.

Naime, Plenković je 29. novembra rekao kako je haška presuda neprihvatljiva, dok je 4. decembra, pet dana kasnije, rekao kako Hrvatska poštuje presudu. "Deo presude koji se odnosi na neuvažavanje žalbi presude šestorki u celosti je nepravedan i neutemeljen i kosi se s istorijskom činjenicom i istinom, stoga je ovakav stav presude neprihvatljiv", rekao je Plenković 29. novembra.

"Vi očito se ubrajate u one koji izvrću teze, idite na veb-stranicu Vlade, poslušajte moju izjavu od tog dana i pročitajte izjave Vlade i videćete da takvo spinovanje nečega što se nije izgovorilo nije dobro, nije primereno. Možete pitati sami sebe kakva je vrsta delovanja ovo vaše pitanje", odgovorio je Plenković Mireli Bačić.

Plenković nije umereni političar Plenković je promenio stav nakon kritika iz inostranstva, pišu hrvatski mediji.

Gardijan je objavio da je Plenković prvi evropski lider koji je podržao ratnog zločinca. Za britanske novinare Plenkovićeva izjava o "dubokoj moralnoj nepravdi" znak je podrške ratnom zločincu Slobodanu Praljku. I nemački mediji izrazili su čuđenje reakcijom hrvatske vlade na hašku presudu.

Kurir.rs/ N1 Zagreb, Index.hr

Foto: Beta/ Lana Silvar Dominic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track