POSLE SNEGA NA BALKAN STIŽE PROLEĆE: Temperature i do 18 stepeni! Opasnost od poplava!
Foto: AP, Foto: AP/Ilustracija

PROMENA VREMENA

POSLE SNEGA NA BALKAN STIŽE PROLEĆE: Temperature i do 18 stepeni! Opasnost od poplava!

Hrvatska -

Širom regiona se u subotu zabeleo sneg, međutim, prema svemu sudeći, neće se dugo zadržati. U nedelju je najavljeno razvedravanje, ali i dalje s niskim temperaturama.

Meteolozi su za Hrvatsku najavili prilično hladno nedeljno jutro. Na kopnu će se živa u termometru ponegde spustiti i na -10 stepeni, pa i niže, a minus će verovatno biti i na Jadranu.

Razlika u jutarnjim temperaturama u ponedeljak u odnosu na one u nedelju biće u većini Hrvatske 7 do 10 stepeni. Otopljenje će se osetiti i tokom dana kada će temperature u odnosu na nedeljne takođe porasti za nekoliko stepeni.

Ono što čeka Hrvatsku početkom sledeće nedelje objasnio je Milan Sijerković.

"Sledeće nedelje će pasti prilično obilna kiša što će uzrokovati poplave, čak i one bujične naravi. Tome će doprineti i otopljenje koje će izazvati topljenje ovog snega što je pao i u takvim okolnostima zaista može biti i poplava na nekim vodotocima", kazao je Sijerković.

Predviđa se da će takvo vreme biti nad Hrvatskom nekoliko dana. U sredu se najavljuje ponovo hladnije vreme, uz sneg u gorju, a do kraja nedelje promenjivo s kišom.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Jedva čekamo zimu zbog ove čarolije! Malo sapunice, slamčica i magija počinje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track