ŠOK NA DRAVI: Ribar pecao smuđa za ručak, pa izvukao nešto jezivo
Foto: Profimedia

PRAVO IZNENAĐENJE

ŠOK NA DRAVI: Ribar pecao smuđa za ručak, pa izvukao nešto jezivo

Hrvatska -

"Bio sam u čamcu i pecao 50-ak metara od obale. Nešto mi se zakačilo za nešto. Mislio sam da je panj, ali uspeo sam da lagano izvlačim sajlu. Podigao sam je rukom i iz vode izvadio ljudsku lobanju", ispričao je svoje jezivo iskustvo ribar Ivica K. iz Pitomače.

Nedaleko od njega bio je još jedan ribar koga je odmah pozvao u pomoć. Svetiljkom je obasjao glavu i jasno video čistu kost bez tragova kose i kože.

"Prijatelj je doneo kuku kako bi lobanju što lakše izvukli iz vode. Bila je teška i u njoj je bilo vode i peska. Udica se zakačila za šupljinu na kojoj je nekad bilo oko", ispričao je ribar.

Posle svega, pozvali su policiju. Iznenađeni policajci brzo su došli, uzeli izjave i odneli ostatke. Kako se saznaje, na lobanji je ostalo nekoliko zuba pa će, ako to bude potrebno, forenzičari moći da urade DNK analizu.

Nađena je na mestu gde reka često nanosi drva.

Prema poslednjim informacijama, lobanja najverovatnije pripada nekom starijem muškarcu. Istragu uveliko otežava manjak informacija o telu jer je muškarac u Dravu mogao da upadne sve od okoline Varaždina do Pitomače.

S obzirom na to da na njoj nije bilo organskih ostataka, istražitelji zasad pretpostavljaju da je u vodi provela nekoliko desetina godina.

Za sada je čuvaju u komunalnom preduzeću u Pitomači, a sve policijske stanice dobile su informacije koje bi možda otkrile identitet.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KAKAV MEGA CAR!? Golim rukama uhvatio patku u letu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track