ZAŠTO BI KOLINDI TREBALO DA BUDE NEPRIJATNO, A NIJE: Hrvatski mediji opleli po predsednici
Foto: EPA, Foto: EPA

KORIŠĆENJE DECE U POLITIČKE SVRHE

ZAŠTO BI KOLINDI TREBALO DA BUDE NEPRIJATNO, A NIJE: Hrvatski mediji opleli po predsednici

Hrvatska -

Hrvatski mediji uputili su kritike predsednici Kolini Grabar Kitarović, za koju navode, da koristeći decu, gradi kult ličnosti.

Prošle subote hrvatska predsednica nije samo opet koristila decu za svoju političku promociju, već je jedna srednjoškolka pročitala čak i pesmu posvećenu Kolindi.

Dan otvorenih vrata u Kancelariji predsednice prošle subote trebalo je da bude rutinska propagandna aktivnost Kolinde Grabar Kitarović na koju niko više ne obraća pažnju. Ređaju se građani, srednjoškolci, osnovnoškolci, profesori i klinci.

Međutim, ovog vikenda jedna srednjoškolka je u kameru pročitala pesmu koja neodoljivo podsećala na zakletvu omladine da će dati glas za predsednicu koja "rešava sve probleme", koja je "super, tu nema dileme" i koja "puno aduta u rukavu ima".

Deca u kampanji

Nijedna institucija nije se osvrnula na taj događaj u kom su se deca - po ko zna koji put - koristila za predsedničinu političku reklamu. Ali to je čak manji deo problema.

Veći je problem činjenica da se u modernom hrvatskom društvu, duboko u 21. veku, još neguje kult ličnosti.

Kult predsednice kojoj deca pišu pesme, koja se iz dečjih usta hvali da "rešava sve probleme" i kojoj se deca zaklinju da će "glasati za nju i na sledećim izborima".

Ako detetu koje je poslato s tom pesmom nije bilo neugodno, kao ni njenoj mami, Kolindi Grabar Kitarović je trebalo da bude, pišu hrvatski mediji.

Kurir.rs/ 24sata.hr/ Tomislav Klauški

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kolinda donela poklon Vukanu Vučiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track